Jubler for pengegave

Norges Musikkorps Forbund Nord-Norge (NMF Nord-Norge) har fått nesten 1 million kroner av Gjensidigestiftelsen. Av dem skal halvparten gå til korps i Troms og Finnmark.

UTDELING: Daglig leder i NMF Nord-Norge, Christina Solheim Karstad (til venstre), og tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen, Hanne Therese Ridderseth. Her sammen med Skittenelv Musikkorps. Foto: Nina Therese Bakke 

nyheter

– Det er et helt fantastisk bidrag. Det er en gave for oss å kunne bruke pengene til å dele ut støtte til korpsene i rikt monn, sier Christina Solheim Karstad, leder i NMF Nord-Norge.

Korpsenes år

2018 er av regjeringen utpekt til å være musikkorpsenes år, da NMF – som er Norges største frivillige kulturorganisasjon – har 100-årsjubileum og Forsvarets musikk fyller 200 år. I den anledningen har Gjensidigestiftelsen gitt 823.000 kroner til NMFs nordnorske avdeling. 411.000 kroner går til Troms og Finnmark, mens Nordland får 412.000 kroner.

– Prosjekter som fremmer trygghet, mestring, læring og samtidig aktivitet – det er nettopp slike prosjekter vi leter etter, og jeg håper at dette kan være til inspirasjon for andre, sier Hanne-Therese Ridderseth, tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen.

Flere prosjekter

Ifølge Karstad skal pengene gå til å opprette et sommerkursfond for korpsene i Nord-Norge, samt støtte friluftsturer for inntil 24 korps.

– Fondet skal gi 1.500 kroner i rabatt på sommerkurs i korpsmusikk for inntil 100 deltakere. Her er det første-mann-til-mølla-prinsippet som gjelder. Vi skulle gjerne sett at kursene var gratis, men dit har vi ikke kommet ennå.

Friluftsturprosjektet består i å gi 20.000 kroner til korps som søker om det slik at de kan lage sommerkonserter i turløyper med publikum som turfølge.

– Det er et kjempetiltak som ikke krever så mye prosjekt- og budsjettplanlegging. Det kan ofte være vanskelig for korps å gjennomføre større prosjekt når de ikke vet hvor mye penger de har, men her får de 20.000 kroner i hånda for å lage litt sprell og spille av hjertens lyst ute i marka, forklarer Karstad.