Etterforsker fremdeles brannen på Skattøra

Politiet vet ennå ikke hva som skjedde da en brann eksploderte i verkstedet til maskinentreprenør Stig Kristiansen første helga i januar.

EKSPLODERTE: Slik så det ut en time etter at brannen hadde brutt ut, og eksplodert inne i verkstedet. Brannvesenet hadde da slått ned den ene garasjeporten og gått inn med røykdykkere. FOTO: PRIVAT 

nyheter

Like før klokken 16 lørdag 6. januar gikk alarmen på Skattøra – en brann hadde utløst en eksplosjon inne på verkstedet til maskinentreprenør Stig Kristiansen AS. En garasjeport bulte utover på grunn av det kraftige trykket, og inne var utstyr for millioner av kroner ødelagt i brannen.

Men hva som utløste den eksplosive brannen har politiet ennå ikke er entydig svar på.

– Krimteknisk har vært på stedet og gjort undersøkelser, og det er foretatt flere vitneavhør. Dette har vært med å bidra til opplysninger, uten at jeg kan kommentere dette ytterligere nå, sier etterforskningsleder Jarle Johnsen.

Skal ikke være påsatt

– Foreløpig har vi kommet fram til noen konklusjon, men etterforskningen pågår fortsatt, sier Johnsen.

– Er det noe som tyder på at det er påsatt?

– Vi har alle muligheter åpne, men umiddelbart er det ikke noe som tyder på at brannen er påsatt.

Brannen oppsto i verkstedet der det blant annet sto to store vakuum- og spylebiler, en rekke mindre maskiner, aggregater og mye verktøy. Tre kvarter før meldingen om brannen kom forlot siste person verkstedet.

– Jeg vil ikke spekulere i hva som er årsaken til brannen, men jeg kan si såpass at det er noe elektrisk, sier Kristiansen.

Har vært i arbeid hele tiden

I brannen gikk det tapt verdier for millioner (for abonnenter), og Kristiansen har ennå ikke fullstendig oversikt over kostnadene.

– Noe slikt som dette tar tid, med etterforskning, opprydding, møter og alt som skal registreres. Jeg visste ikke at jeg hadde så mange ting jeg, sier Kristiansen lattermildt.

Optimistisk: Stig Kristiansen, her med sønnen Kenneth som er administrativ leder i firmaet, forteller at arbeidet etter brannen har gått som vanlig, da jobben stort sett gjøres ute på ulike arbeidsplasser. FOTO: SILJE LØVSTAD THJØMØE 

For til tross for brannen, som har ført til at de ansatte måtte flytte til nye kontorlokaler og at verkstedet ble satt ut av drift, så er Kristiansen optimistisk.

– Vi har vært i arbeid hele tiden, da det meste vi driver med er ute på arbeidsplasser. Så her er det business as usual. Også vil jeg berømme forsikringsselskapet som har gjort en veldig god jobb. Det er klart at det tar mye tid og at det er et enormt arbeid som må legges ned, men vi kommer sterkt tilbake, sier Kristiansen og forteller at de har midlertidig verksted ved siden av Bil i Nord på Skattøra.

– Nå jobbes det fullt med sanering og annet arbeid inne i verkstedet vårt, så planen er å komme tilbake der i løpet av et halvt års tid.