Inviterte til italiensk ostefest

Alle som stakk innom fredag formiddag fikk gratis smaksprøve og innføring i parmesanostens historie.

OSTEELSKERE: Karoline Dahlø (til venstre) og Katharina Torheim satte stor pris på smaksprøvene fra Sindre Helmersen og representanter fra Gourmet Italia fredag formiddag.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Helmersen Delikatesser i Storgata kunne by på italienske godsaker til alle småsultne tromsøværinger. Og butikkens egen «parmesanfestival» var godt besøkt.

Tok seg fri fra jobb

Karoline Dahlø og Katharina Torheim var blant de nysgjerrige i køen fram til det store ostehjulet. At de stakk innom på dette tidspunktet var alt fra tilfeldig.

– Jeg elsker parmesan! Jeg har til og med tatt meg fri fra jobb i dag, for å komme hit, innrømmer Torheim, og bryter ut i latter.

– Denne var veldig frisk, og det gir nok en ekstra dimensjon at den er nyåpnet og deles opp på denne måten, sa Dahlø etter første smak.

– Det frigjør mye aroma og smak å skjære opp osten slik. Dette er for øvrig samme parmesan som vi selger daglig her i butikken, forklarte innehaver Sindre Helmersen.

Vil bruke nordlyset i promoteringen

Selveste presidenten for Gourmet Italia var mannen som tok seg av osteskjæringa, men han insisterte på å bli omtalt som melkebonde. Helmersen har importert oster fra selskapet helt siden 2004.

– Dette er min første gang i Norge. Å dele ut ost til tromsøværinger er en god start på dagen, sier president Alberto Gandolfi på italiensk via sin tolk og salgsansvarlig Giulia Malavasi.

– Vi har bestemt oss for å promotere osten vår i sammenheng med nordlyset her. Vi ønsker å fortelle litt om parmesanostens bakgrunn og historie, la folk smake, samt vise hvordan man kan skjære den, legger Malavasi til.

Tusen år gammel tradisjon

Det finnes i dag fem produksjonsområder for parmesanost (parmigiano reggiano), og ostehjulet hos Helmersen Delikatesser bar selvfølgelig stempelet fra konsortiet som kontrollerer dette.

– Denne osten lages på nøyaktig samme måte som for tusen år siden. Vi opprettholder en tradisjon med våre oster, som gir dem en konsentrert, men naturlig smak, forklarer eksportsjef Karl-Heinz Berthold, før ostebrettet går nok en runde i lokalet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter