Ola Giæver med hendene på nye spaker

Ser for seg en elektrisk fremtid for luftfarten

«Drømmer androider om elektriske sauer», spurte den amerikanske forfatteren Philip K. Dick i 1967. Svaret får vi kanskje aldri, men én ting er hvert fall sikkert: FlyViking-gründer Ola Giæver (60) drømmer om elektriske vinger.

NYE SPAKER: Da Ola Giæver for fem år siden for første gang fikk se en Tesla i Miami, skjønte han at både bil- og flyindustrien sto overfor et paradigmeskifte. Nå håper han å få sette seg bak spakene på et elektrisk fly. 

nyheter

Rett før nytt år – bare uker etter at Ola Giæver ble kåret til årets nordlending 2017 – kom nyheten om at selskapet hans, FlyViking, ville innstille driften. Kun en rute skulle beholdes; den mellom Ørland og Oslo. Siste flytur i Nord-Norge var 12. januar.