Dette er den mest populære hunden i Tromsø

Og Tromsø skiller seg ut sammenlignet med andre byer i Norge.

TRONER ØVERST: Langhåret chihuahua er den mest populære hunden blant tromsøværinger.  Foto: Erlend Aas/Scanpix

nyheter

Det er langhåret chihuahua som var fjorårets mest populære hund i Tromsø, viser en oversikt fra Norsk Kennel Klub.

Sammenlignet med andre byer, så er det større og mer aktive raser som topper listen.

– Chihuahua er en liten, men modig hund. Den er intelligent og selvsikker. Rasen blir ofte svært knyttet til eieren sin, og trives best i nærheten av familien. De kan derimot være reserverte overfor fremmende. Chihuahua ble i utgangspunktet brukt som en vakthund. Derfor kan rasen fort bli gneldrete uten riktig oppdragelse. Rasen er glad i lange turer, og tåler mer enn mange tror, sier administrerende direktør i Norsk Kennel Klub, Trine Hage.

LES OGSÅ: «Farmen-hund» gjør byks på popularitetslisten

Det er Border Collie som er landets best populære hund, som for fjerde gang topper listen til Norsk Kennel Klub over mest registrerte raser.

– Border collien er en gjeterhund, og dens allsidige bruksegenskaper gjør at den egner seg for aktive hundeeiere som kan gi den nok fysisk og mental stimulering. Dette er en hund med stor kapasitet. Har du planer om å satse på lydighet eller agility, eller har behov for border colliens egenskaper som gjeter, er dette en rase som kan passe deg, sier Hage.

Topplisten:

  • Oslo: Staffordshire Bull Terrier.
  • Bergen: Cavalier King Charles Spaniel.
  • Trondheim: Labrador Retriever.
  • Tromsø: Chihuahua Langhåret.
  • Stavanger: Golden retriever.
  • Kristiansand: Staffordshire Bull Terrier.
Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter