Mann (46) tatt for ruskjøring: Må betale 30.000 kroner i bot

Sakkyndige konkluderte med at mannens ruspåvirkning kunne sammenlignes med promille høyere enn 0,5.
nyheter

I august i fjor på Kvaløyveien oppfattet en politipatrulje at bilen til siktede kjørte vinglete, og av den grunn ble siktede stanset.

Testen som ble tatt av mannen, viste utslag på amfetamin og metamfetamin.

I tillegg til ruskjøringen oppbevarte han cirka to gram amfetamin, seks tabletter Sobril – som inneholder det narkotiske virkestoffet oksazepam, og 10 tabletter stilnoct – som inneholder zolpidem.

Ved en annen anledning kjørte han også i Tromsdalen uten at han hadde gyldig førerkort.

Den 56 år gamle mannen avga en uforbeholden tilståelse i retten og samtykket i at saken ble avgjort ved en tilståelsesdom.

Mannen dømmes til fengsel i 26 dager. Han må også betale en bot på 30.000 kroner. I tillegg mister han førerkortet i ett år.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter