Tromsøjente valgt ut til FN-sambandets ungdomspanel

17-åringen er en av ti ungdommer som blogger om internasjonale saker de brenner for.

EN AV TI: Aleksandra Rouget fra Tromsø skal det neste året jobbe for FN-sambandet. Foto: Eivind Oskarson/FN-sambandet. 

nyheter

Aleksandra Rouget (17), som går på Senja videregående skole i Finnfjordbotn, har blitt valgt ut til å sitte i FN-sambandets ungdomspanel i 2018.

Det opplyser FN-sambandet i ei pressemelding.

Onsdag forrige uke møttes hun og de ni andre i panelet for første gang.

– Hvert år engasjerer vi ti nye bloggere. Bloggen er en plattform for nye, unge stemmer som ikke nøler med å fortelle hvordan de oppfatter verden vi lever i, og hvordan den burde se ut, sier Anne Cathrine da Silva, generalsekretær i FN-sambandet.

I tillegg til Rouget består panelet av Stella Marie Lapingcao Nielssen fra Kongsberg, Mariat Pashaeva fra Lyngdal, Kaisa Haugen fra Stjørdal, Harald Seland Myhre fra Jessheim, Nariman Hame fra Drammen, Maria Margherita Glørstad fra Trondheim, Hans Christian Knudsen fra Balestrand og Zuhayr Abdi og Mats Philippe Jensen fra Oslo.