Hans Kristian Amundsen sier opp som leder av Aps sekretariat på Stortinget

Hans Kristian Amundsen har varslet Jonas Gahr Støre om at han sier opp sin stilling som leder av Arbeiderpartiets sekretariat på Stortinget.

FRATRER: Hans Kristian Amundsen fratrer mandag i stillingen, og skriver i en pressemelding at han ønsker å bidra til at partiet kan legge striden bak seg.  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

nyheter

– Jeg er takknemlig for å ha fått jobbe med sentrale spørsmål i Arbeiderpartiet siden 2011, først i regjering og de siste fire årene på Stortinget. Nå slutter jeg for å bidra til at partiet kan legge strid bak seg og samles om de viktige politiske oppgavene som venter, sier Hans Kristian Amundsen i en pressemelding søndag kveld.

Amundsen var sjefsredaktør i Nordlys fra 2001 til 2011. Etter det var han statssekretær på statministerens kontor frem til 2013.

I meldingen bekrefter Amundsen at det har vært en konflikt mellom mellom han og partisekretær Kjersti Stenseng. I et innlegg på Nordnorsk debatt skriver Amundsen at han ikke kan være på de samme møtene som Stenseng.

– Jeg slutter for å løse opp i en fastlåst situasjon mellom partisekretæren og meg, skriver Amundsen.

Til Nordlys sier Amundsen at det ikke har latt seg gjøre at han og Stenseng har vært på samme møter.

– Jeg tror og håper at denne løsningen kan bidra til et tillitsfulgt forhold mellom partikontoret og stortingsgruppa, sier Amundsen til avisen.

Støre takker for innsatsen

Amundsen fratrer stillingen mandag, og rådgiver Snorre Wikstrøm er konstituert i Amundsens stilling.

VG skriver at partileder Jonas Gahr Støre ikke vil kommentere den betente striden mellom partisekretæren og sekretariatslederen, men takker Amundsen for innsatsen i en pressemelding.

– Jeg vil takke Hans Kristian Amundsen for hans lange innsats for partiet, som statssekretær og som leder av sekretariatet i Stortinget, og som en viktig medarbeider for meg. Jeg ønsker ham lykke til med nye oppgaver, skriver partileder Jonas Gahr Støre, i pressemeldingen.

Åpen konflikt

Videre skriver VG at flere av Ap-kvinnene som har varslet mot avgått nestleder Trond Giske har uttrykt at Amundsen er den i partiet de har desidert størst tillit til. Han har samtidig vært en mangeårig nær rådgiver for Støre.

Avisen skriver at i tillegg til å ha ligget i åpen konlfikt med partisekretæren, har han også vært i konflikt med leder av Aps kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt.

Han er den siste i rekken av ansatte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe som gir seg.

Så sent som torsdag sluttet rådgiverne Bård Flaarønning og Anne Therese Gullberg, som har jobbet nær den nå avgåtte nestlederen Trond Giske.