Prisene på kollektivtrafikk endres: Billigere for de under 20 år, men dyrere for de som er eldre

Fra februar får alle under 20 år halv pris på buss, båt og ferge i fylket.

NYE PRISER: 1. februar endres prisene på kollektivtrafikk i Troms. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

1. februar endres prisene på kollektivtrafikken i Troms. Dette er gode nyheter for alle under 20 år. Ungdomsbillett og barnebillett slås nemlig sammen slik at alle under 20 år kan kjøpe barnebillett. Dette betyr at prisen blir halvert for dem som tidligere måtte kjøpe ungdomsbillett.

– I fjor ble aldersgrensen utvidet fra 16 år til 18 år. Nå er jeg glad for å kunne si at vi utvider opp til 20 år, sier fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms, Ivar B. Prestbakmo (Sp) i et presseskriv.

Øker prisene for de over 20 år

Er du over 20 år og kjøper ung voksen eller voksenbillett må du belage deg på å betale 20 kroner mer per måned. Også for enkeltbilletter på bussen som er betalt med mobilett eller Tromskortet øker prisen. For voksne går prisen for enkeltbillett opp fra 29,60 kroner til 31,20 kroner. For barn, ungdom og honnør øker prisen for enkeltbillett med én krone, og vil nå koste 19 kroner.

Er du mellom 20 og 29 år og reiser med Ung Voksenbillett på ferge mellom Tromsø og Harstad blir dette billigere. Da får du 40 prosent rabatt på alle avganger unntatt etter 16.15 fra Tromsø torsdag og fredag, og 19.30 fra Harstad søndag.

Gratis for hunder og barn

Firbeinte venner reiser gratis med bussen innenfor bygrensa. Det gjør også inntil fire barn under 16 år i helgene så lenge de er følge med en voksen over 20 år.

Reiser du med bil med tilhenger på ferge vil dette bli billigere fra og med 1. februar. Er bilen og hengeren under 6 meter betaler du kun biltakst. Er lengden mellom 6 og 10 meter betaler du dobbel biltakst, mens alt over koster tredobbel biltakst.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter