NRK med direkte-TV fra Tromsø-butikken: – Vi skal friste med lokale varer

Eide Handel er valgt ut for å fronte lokal mat fra Tromsø.

MAT FRA TROMSØ: Tirsdag kveld skal Bård Pettersen ved Eide Handel vise fram lokal mat på landsdekkende, direktesendt TV.  Foto: Siv Eli Vuolab

nyheter

Tirsdag kveld er lokal mat temaet under NRK1-programmet «Norge Nå». Da får Eide Handel på Kvaløya en unik mulighet til å vise seg fram for hele landet – på direkten.

Kort vei fra havet til ferskvaredisken

Eier og daglig leder Bård Pettersen og hans datter Malin vil være de sentrale figurene under den nasjonale direktesendingen tirsdag kveld.

– Programmet skal omhandle lokal mat og lokale råvarer. Vi synes det er artig, og er utrolig beæret over, at NRK har valgt ut vår butikk som eksempel på dette, sier Bård Pettersen.

At Eide Handel ikke er en del av de store matvarekjedene blir ansett som positivt av NRK, ifølge butikkeieren.

– Vi skal illustrere hvor kort veien det egentlig er fra at fisken dras opp fra havet, til den ligger i ferskvaredisken hos oss, forklarer han.

– Et stort pluss for nærmiljøet

Butikken har i årtier hatt fokus på ferskvare, og har lagt ned en innsats for å tilby lokal mat.

– Ferskvareavdelinga er selve hjertet i butikken vår, og det er den NRK er spesielt interessert i. Vi skal tilby en del smaksprøver, som vi alltid gjør, for å friste våre kunder og TV-seerne til å velge lokale råvarer, sier Pettersen.

At lokal matproduksjon er i skuddet er utelukkende positivt, mener kjøpmannen.

– Lokal mat er viktig, og jeg er utrolig glad for at NRK velger å sette søkelyset på dette. Ved å handle lokal mat støtter man lokale arbeidsplasser, og gjør en positiv innsats for miljøet. Lokal matproduksjon kan ha en rekke ringvirkninger, og være et stort pluss for nærmiljøet.

– Råvarer vi er stolte av

– Nasjonal TV-dekning er vel i tillegg god reklame for butikken din, samt Tromsøs matvareprodusenter?

– Det regner jeg med, siden vi skal vise fram råvarer vi er stolte av. Samtidig håper jeg at det kommer noen kunder innom i morgen. Normalt sett, er det ikke veldig mye folk i butikkene på kveldstid i slutten av januar, humrer Pettersen.

Direktesendingen fra Eide Handel skal ledes av Rune Nilson med NRK-journalist Hege Iren Hanssen som medprogramleder fra klokken 20.25 tirsdag kveld. Også onsdag og torsdag blir det Tromsø-folk å se på Norge Nå.

– Onsdag sender vi fra Lyngen. Der skal det handle om snøskred, med blant andre Mads Gilbert og Espen Nordahl som gjester. Torsdag skal vi til pasienthotellet ved UNN, hvor temaet blir tvillinger, sier Hanssen.