Fem beboere reddet seg ut fra boligbrann i natt

Huset i Doktordalen er mest sannsynlig totalskadet etter brannen.

I denne boligen brant det natt til tirsdag. Politiet har nå sperret av eiendommen og skal undersøke brannen.  Foto: Ronald Johansen

Vet du noe om saken? Tips oss på tips@itromso.no eller 77 64 06 00!

nyheter

Det var klokka 04.35 natt til tirsdag en av beboerne i huset varslet nødetatene om brannen.

Huset i Skogåsveien består av flere boenheter og alle fem som holdt til på adressen kom seg ut av det brennende huset for egen maskin.

På grunn av en misforståelse meldte politiet på Twitter først at brannen startet i tredje etasje, men de jobber nå ut fra en teori om at brannen startet i andre etasjen.

– Det skal i hovedsak ha brent i andre etasje på huset, og det er store skader, mest sannsynlig er huset totalskadet, sier operasjonsleder Frode Strende hos Troms politidistrikt.

Ingen skadet

Strende sier det ikke er snakk om personskader, men at enkelte av beboerne dro til legevakta i mangel på andre steder å gjøre av seg.

Før klokka 06.00 hadde brannvesenet slukket brannen, og driver med etterslukking på stedet i morgentimene.

– Det var en gunstig vindretning slik at det ikke ble nødvendig å evakuere nabohusene med tanke på eventuell spredning. Brannvesenet er på stedet hvor de river og sikrer at det ikke fortsatt brenner i bygget, sier Strende til iTromsø rundt klokka 06.15.

Skal etterforskes

Det er ennå for tidlig å spekulere hvordan brannen startet.

– Vi vil gjennomføre en åstedsundersøkelse så snart røyken og varmen avtar på tomten, og etterforsker saken videre, sier Strende.