Nå griper regjeringa inn i fylkesforhandlingene

Nå tilbyr regjeringa bistand for at Troms og Finnmark skal lykkes med forhandlingene om sammenslåing.

GRIPER INN: Kommunalminister Monica Mæland. 

nyheter

Kommunalminister Monica Mæland sendte tirsdag et brev til fylkeskommunene i Troms og Finnmark, hvor henholdsvis fylkesrådsleder Willy Ørnebakk og fylkesordfører Ragnhild Vassvik blir invitert til Oslo.

- Bistand

I brevet skriver kommunalministeren:

«Jeg registrerer gjennom mediene at det er mye debatt om sammenslåingen av Finnmark og Troms fylkeskommuner. Jeg ønsker derfor å invitere fylkesordfører og fylkesrådsleder til et møte om saken. Formålet med møtet er å få en orientering om status for sammenslåingen, samt å diskutere mulig bistand dersom fylkeskommunene trenger det.»

I brevet foreslås det at møtet avholdes i uke seks.

Både representanter fra Troms og fra Finnmark har ved ulike tidspunkt av forhandlingsprosessen gitt uttrykk for at de ønsker at kommunalministeren enten skal gripe inn, eller skjære igjennom på områder partene ikke blir enig om.

Vil ikke kommentere

Sammenslåingen er allerede vedtatt i Stortinget, og vil gjennomføres i 2020, uavhengig av hvordan forhandlingene går.

Troms og Finnmark har forhandlet siden i høst, og det har vært brudd ved to anledninger. Senest i forrige uke.

Verken kommunalminister Monica Mæland, eller noen av hennes fire statssekretærer har vært tilgjengelig for å kommentere saken overfor iTromsø.