Nå griper regjeringa inn i fylkesforhandlingene

Nå tilbyr regjeringa bistand for at Troms og Finnmark skal lykkes med forhandlingene om sammenslåing.

GRIPER INN: Kommunalminister Monica Mæland.  Foto: CHRISTER PEDERSEN

nyheter

Kommunalminister Monica Mæland sendte tirsdag et brev til fylkeskommunene i Troms og Finnmark, hvor henholdsvis fylkesrådsleder Willy Ørnebakk og fylkesordfører Ragnhild Vassvik blir invitert til Oslo.

- Bistand

I brevet skriver kommunalministeren:

«Jeg registrerer gjennom mediene at det er mye debatt om sammenslåingen av Finnmark og Troms fylkeskommuner. Jeg ønsker derfor å invitere fylkesordfører og fylkesrådsleder til et møte om saken. Formålet med møtet er å få en orientering om status for sammenslåingen, samt å diskutere mulig bistand dersom fylkeskommunene trenger det.»

I brevet foreslås det at møtet avholdes i uke seks.

Både representanter fra Troms og fra Finnmark har ved ulike tidspunkt av forhandlingsprosessen gitt uttrykk for at de ønsker at kommunalministeren enten skal gripe inn, eller skjære igjennom på områder partene ikke blir enig om.

Vil ikke kommentere

Sammenslåingen er allerede vedtatt i Stortinget, og vil gjennomføres i 2020, uavhengig av hvordan forhandlingene går.

Troms og Finnmark har forhandlet siden i høst, og det har vært brudd ved to anledninger. Senest i forrige uke.

Verken kommunalminister Monica Mæland, eller noen av hennes fire statssekretærer har vært tilgjengelig for å kommentere saken overfor iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter