Fylte rådhuset med latinske rytmer

Latinske rytmer og hoftevrikk sørget for varme i ellers kalde tromsøskrotter. Både politikere, kommuneansatte og videregåendeelever var blant dem som svingte seg torsdag.
nyheter

Dansegruppen Ballet Hispanico er for øyeblikket i Tromsø i forbindelse med Nordlysfestivalen. Torsdag tok gruppen over rådhusstua, og arrangerte sosial dans for tromsøværingene. Rommet ble fylt med latinske rytmer som skapte liv og energi i salen.

Fikk dans

– Vi representerer latinsk kultur og ønsker å gi latinske koreografer en stemme, sier «Ballet Hispanico» til iTromsø.

Dansegruppen ønsket å få Tromsø med på dansen, og tok raskt tak i hver sin dansepartner fra publikum. Dansetrinnene ble vist fram av instruktører, og var i tillegg enkle for folk å henge seg med på.

– Publikum nølte med å delta i starten, men etter hvert var alle med, sier en av gruppens dansere.

Med på dansen var blant annet Kongsbakken-elevene Thea Evenstad og Jarle Brage Isaksen, som går på skolens danselinje.

– Hele klassen kom til rådhuset i dag for å gjøre noe utenom det vanlige. Vi får ikke danset så mye i offentligheten, så dette var gøy, sier Evenstad.

– Det var god stemning, og det var artig å se så mange danse med, tilføyer Isaksen.

Ny arena

Varaordfører Jarle Aarbakke var også en av dem som danset ivrig under hele arrangementet. Aarbakke fikk danse med entusiastiske Gabrielle Sprauve, en av dansegruppens medlemmer.

– Det var et hyggelig arrangement og et fantastisk besøk. Nordlysfestivalen tiltrekker seg anerkjente grupper som på denne måten får komme seg ut av scenen og inn i vårt arbeidsmiljø. Arrangementet var veldig stas for både oss som ønsker å skape en ny arena for musikk og dans, men også for byen, sier Aarbakke.

Det var de ansvarlige i Nordlysfestivalen som kontaktet Ballet Hispanico.

– Dansegruppen ønsket å gjøre mest mulig, og syntes det var hyggelig å delta på festivalen. Arrangementet var vellykket, med 260 deltakere, sier Kent-Einar Myreng, markeds- og kommunikasjonsleder for Nordlysfestivalen.