Etter mange år på Elisabethsenteret, ønsket Siv-Hege Schrøen (45) seg nye utfordringer da stillingen som daglig leder for Tromsøbadet ble utlyst.

– Jeg så det som en spennende stilling. Jeg har hatt spennende år på Elisabethsenteret, men etter åtte år er jeg klar til å ta fatt på nye oppgaver, sier hun.

Gleder seg

Hun har bachelor i økonomi og administrasjon fra Norsk hotellhøgskole i Stavanger og en master i ledelse fra UiT, campus Harstad.

Schrøen har lang erfaring fra serviceyrker og reiselivet som hun nå tar med seg inn i den nye jobben.

– Jeg får ta i bruk utdanningen min. Jeg gleder meg, det blir spennende med alle små og store detaljer som skal på plass.

Det var 26 søkere til stillingen etter at tre trakk seg.

Et bad for alle

Ifølge styrelederen for Tromsøbadet KF, Andreas Willumsen, var det flere aktuelle kandidater på søkerlista, inntil de sto igjen med de tre beste.

– Hun var den beste kandidaten på grunn av sin spennende bakgrunn og gode kommersielle forståelse. Det blir viktig når Tromsøbadet skal utvikles til et produkt og et opplevelsessenter, sier Willumsen.

– En av de viktigste oppgavene er at dette skal bli Tromsøs folkebad, et bad for alle, legger Schrøen til.

Stort ansvar

Prislappen på Tromsøbadet, som bygges av kommunen og skal driftes av Tromsøbadet KF, er 800 millioner kroner.

Trolig det dyreste bygget kommunen noen gang har bygget. Det skremmer ikke den nytilsatte badelandsjefen.

– Det er et stort ansvar jeg skal forvalte, men jeg føler meg trygg på utregningene og prosessen som er gjort tidligere, for å sikre stabil drift, sier hun.

Det er ikke satt noen dato for åpning av Tromsøbadet, annet enn at det skal åpne våren 2019.

Ifølge styrelederen vil Siv-Hege Schrøen bli sjef for mellom 30 og 60 ansatte, inkludert deltidsansatte.

Utfordrende

Andre norske badeland har slitt med økonomien, men styrelederen frykter ikke konkurs.

– Vi kan ikke gå konkurs siden vi er en del av kommunen (kommunalt foretak, red.anm.). Om det blir utfordrende økonomisk? Absolutt! Den viktigste oppgaven nå blir å ta Tromsøbadet fra investeringsprosjekt til drift. Når vi begynner med budsjettet er nok billettprisen noe folk lurer på, sier Andreas Willumsen.