– Det er positivt at kommunen nå vil løsrive spørsmålet om den utraste veien og rettssaken. Men det skulle bare mangle, vi er en uskyldig tredjepart som rammes av at veien er stengt for gjennomkjøring, sier Nils Tokheim.

Vil koste 17 millioner kroner

Etter at deler av Ringveien raste ut i 2014, ble veien stengt for gjennomkjøring. Stengningen har ført til at bilene til HRS Metallco har fått mye lengre kjørelengde, noe som beløper seg til over én millioner kroner.

I onsdagens kommunestyre stilte gruppeleder Erlend Svardal Bøe (H) spørsmål til ordføreren om Ringveien på Skattøra. Han ville vite hva ordføreren og den politiske ledelsen vil gjøre for at veien blir raskest mulig rehabilitert sånn at næringslivet og andre i området får tatt den i bruk igjen.

Ifølge svaret, som Jarle Aarbakke ga på vegne av ordføreren, er samlet kostnad for reparasjon og sikring beregnet til rundt 17 millioner kroner.

Opp i mai

– Krav om erstatning og kostnader som kommunen pådras ved reparasjon av veien og som følger av sikring på privat grunn, forfølges privatrettslig og er gjenstand for søksmål, svarte ordføreren.

Hovedforhandlinen er berammet i mai i år. Ifølge svaret mener kommunen det er trygg og fungerende adkomst via Ringveien fra sør, for beboere og næringsdrivende som tidligere kjørte Ringveien fra nord.

Ordføreren viste til at arbeid med veien ikke kan skje før grunnen er stabilisert og det er foretatt sikring på nedsiden, som er privat eiendom.

Positiv Høyre-politiker

– Administrasjonen skal nå i samråd med kommuneadvokaten se om det er mulig å gå i gang med forbedringer av veien før avsluttet rettssak, svarte ordføreren.

Det svaret tar Erlend Svardal Bøe til inntekt for Høyres initiativ i saken.

– At det foregår en rettsprosess bør etter min mening ikke være til hinder for å sette i gang tiltak for å sikre og rehabilitere veien slik at næringslivet i området igjen kan ta den i bruk. Det er derfor veldig positivt at kommuneadvokaten skal se om det kan gjøres tiltak for å rehabilitere veien før avsluttet rettssak.