Natt til søndag 24. september i fjor, like før klokken 02.00, skal en taxisjåfør ha kjørt hjem en kvinnelig passasjer i 20-årene. Under turen stoppet han utenfor en adresse på Stakkevollvegen.

Der skal han ifølge tiltalen ha voldtatt kvinnen. Hun skal ha vært så beruset at hun var ute av stand til å motsette seg handlingen.

Mannen kjørte en bil tilhørende Tromsø Taxi.

Fratatt kjøreseddelen

Nå er han tiltalt for seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen.

I tillegg er han tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling.

Han er ifølge sin forsvarer, Bjørn Morten Litveit Hansen, fratatt sin kjøreseddel.

Nå risikerer taxisjåføren fengselsstraff på opp til 15 år.

Erkjenner ikke skyld

Statsadvokat Hugo Henstein er aktor i saken, men sier til iTromsø at han ikke kan kommentere saken da den ikke er forkynt for den tiltale mannen.

– Han erkjenner ikke straffskyld og avviser den anklagen, sier Hansen til iTromsø.

Saken er berammet i Nord-Troms tingrett i mai 2018 og går over tre dager.

Ikke ansatt i Tromsø Taxi

Daglig leder i Tromsø Taxi, Steinar Nilsen, sier til iTromsø at taxisjåføren ikke var ansatt i Tromsø Taxi, men hos en løyvehaver.

– Han er ikke ansatt hos oss, men hos en løyvehaver som driver sin eget firma. Men han kjørte en Tromsø Taxi-bil, sier Nilsen.

Videre bekrefter Nilsen at kjøreseddelen til mannen i 20-årene er inndratt.

– Dette er en politisak, og dette håndteres av dem. Om han får kjøre taxi for oss igjen gjenstår å se, vi avventer en dom før vi tar stilling til det.

Nilsen sier Tromsø Taxi tidlig fikk vite om saken, og at de har vært behjelpelig overfor politiet.

– Alle saker som der politiet er innblandet er uheldig for oss, og selvfølgelig er dette ekstremt kjedelig for alle involverte parter.

Aktor Hugo Henstein Foto: Ronald Johansen / iTromsø