Det har vært ukevis med kulde, men januar var varmere enn normalt

Du trodde kanskje at årets januar vil gå inn i historien som en skikkelig kald måned? Da tar du feil.

GJENNOMSNITTSTEMPERATUR: Januar måned var – til tross for en lang kuldeperiode – ikke spesielt kald. Den var sågar 0,2 grader varmere enn normalt. Foto: Tom Benjaminsen.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

For når værstatistikken for Tromsø nå er sammenfattet viser det seg at årets første måned sågar har vært varmere enn gjennomsnittet.

– Vi har hatt en gjennomsnittstemperatur på – 4,2 grader. Det er 0,2 grader varmere enn normalen, forteller meteorologikonsulent Rune Skoglund til iTromsø.

Normal temperatur

Om man ser på høyeste og laveste temperatur i måneden så var det

• Varmest den 12. januar da det var 4,6 varmegrader

• Kaldest var det 24. januar da gradestokken krøp ned til 11,1 minusgrader.

PÅ DET JEVNE: Meteorologikonsulent Rune Skoglund forteller at januar 2018 var en måned helt på det jevne, selv om den var litt tørr. – Vi har bare hatt halvparten så mye nedbør som normalt, sier han.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

– Med andre ord så har det vært en ganske normal temperaturmåned – selv om mange har opplevd den som kald, sier Skoglund.

Litt utenfor normalen har vi dog vært om man ser på mengden nedbør.

Tørrere januar

I januar til vanlig er nedbørsmengden et lite stykke over 100 mm.

– I år har vi fått 54,8 millimeter, det vil si cirka halvparten av det som er vanlig, sier Skoglund.

Sett over hele fylket så har variasjonene i været vært omtrent som i Tromsø: omtrent på normalen hva gjelder temperatur, og betraktelig mye mindre nedbør.

– Eneste stedet som har vært litt utenfor normalen er Bardufoss – der har temperaturen vært 3,1 grader lavere enn normalt, sier meteorologikonsulenten.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter