Marius Karlsen inn i Kringkastingsrådet

Tidligere nyhetsredaktør i iTromsø, Marius Karlsen, er valgt inn i Kringkastingsrådet.

INN I KRINGKASTINGSRÅDET: Tidligere nyhetsredaktør i iTromsø, Marius Karlsen, er valgt inn som fast medlem i Kringkastingsrådet. Foto: Marius Fiskum 

nyheter

Det er Kongen i statsråd som har pekt ut medlemmene i rådet som har i oppgave å påse at NRK oppfyller sitt samfunnsoppdrag. Rådet skal også behandle klager som kommer inn mot programmer i rikskringkastingen.

Karlsen er til daglig konseptutvikler i Polaris Medias datterselskap iNord.

Han sier til iTromsø at han synes oppgaven er veldig spennende.

– Jeg synes det er bra at det kommer inn unge mennesker med en litt annen og forskjellig bakgrunn enn de som tidligere har sittet i rådet, sier han.

Ifølge Karlsen skal Kringkastingsrådet fungere som publikums forlengede arm – og rådets arbeid er avhengig av at det kommer inn klager og tilbakemeldinger fra NRKs lyttere og seere.

– Når man får så mye penger som NRK – 5,5 milliarder kroner i fjor – er det viktig at man har noen som kan passe på at man skjøtter oppgaven sin på rett måte, sier han.

Kringkastingsrådet skal ledes av tidligere høyrepolitiker Julie Brodtkorb.

Med seg i rådet får Karlsen blant andre Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk, generalsekretær i Landslaget for Lokalaviser, Rune Hetland, og tidligere NRK-sjef i Tromsø, Inger Gunn Sande.

Kulturminister Trine Skei Grande sier i en pressemelding at «For regjeringa er det viktig å sikre NRK som et ikke-kommersielt allmennkringkastingstilbud av høy kvalitet».