Av 4800 bilder var det de to tromsøværingene som stakk av med førstepremien i hver sin kategori. Espen Bergersen (37) vant i kategorien «truet natur». Bildet ble tatt på Tussøya i Troms under strandryddedagen der i fjor.

– Vi ville gjøre en innsats og se hva vi kunne samle inn. Det man ser på bildet samlet vi inn på to timer. Det var ikke noe godt syn, og dessverre ser det slik ut langs store deler av kysten. Det gjøres mye, men det kommer stadig påfyll av plast, sier Bergersen.

FLERE PRISER: Espen Bergersen mottok flere priser for sine bilder søndag.

I premie fikk han 5.000 kroner og et årsmedlemskap i WWF Verdens naturfond, som sponser konkurransen.

Flasker, fiskeutstyr og kjøleskap

Bergersen og to andre voksne samt Mathias (8) samlet blant annet inn flasker, fiskeutstyr og restene av et kjøleskap langs strandkanten.

– Vi fant alt mulig rart.

Bergersen er fornøyd med at akkurat dét bildet vant prisen.

– Det er fantastisk. Det er jo ikke vakkert, men setter søkelyset på det som truer vår natur, sier han.

SKARV: Bildet av en skarv på Hornøya kom på tredjeplass i kategorien «årets nordiske fuglebilde».

– Altoppslukende hobby

Bergersen havnet på tredjeplass i kategorien «årets nordiske fuglebilde» av en skarv på Hornøya. For bildet av et sildegarn med måker som prøver å spise silden fikk han delt fjerdeplass i kategorien «årets kreative naturbilde». Bild ble tatt med drone.

DRONE: Bergersen tok bildet av sildegarn med drone. Han havnet på delt fjerdeplass i kategorien «årets kreative naturbilde».

Bergersen jobber som ingeniør i oljebransjen og har fotografert siden han var 12 år gammel. I 2008 startet han opp egen bedrift.

– Det har blitt en altoppslukende hobby som jeg bruker mye tid på.

Det er magasinet Natur & foto som deler ut prisen. Blant de andre vinnerne finner vi enda en tromsøværing, Audun Rikardsen. Han vant førstepremien i kategorien «årets nordiske landskapsbilde», og andre plass i kategorien «årets nordiske pattedyrbilde». og «årets nordiske fuglebilde».