Fem skadet da minibuss kjørte inn i en trailer på Kvaløya

Klokka 12.00 fikk politiet meldingen om at en minibuss med turister i hadde kjørt inn i en trailer som stod parkert langs veien.
nyheter

Ulykken skjedde i Henrikvik i Kaldfjord, i krysset hvor man kjører opp til Kattfjordeidet.

– Traileren stod parkert på siden av veien, og maxitaxien skal ha kjørt inn i bakenden på den. Trailersjåføren har klaget på litt smerter etter sammenstøtet, mens det er flere skadde blant de i maxitaxien, sier operasjonsleder Frode Strende i Troms politidistrikt.

Politiet har både på Twitter og i intervjuer med iTromsø opplyst om at det skal være snakk om en maxitaxi. Fakta er derimot at det skal være snakk om en minibuss.

Store skader: Minibussen var ikke kjørbar etter sammenstøtet og måtte berges.  Foto: Ronald Johansen

 

Fem personer lettere skadet

De skadde er fraktet til legevakta, mens det er rekvirert en maxitaxi for å frakte de øvrige involverte bort fra ulykkesstedet. Passasjerene i minibussen var turister.

– Det var 15 personer i maxitaxien og totalt har fem personer status som lettere skadet. Det er både barn og voksne blant de skadde, sier Strende.

Minibussen var så pass ødelagt at den måtte berges, og det var i en periode lengre køer på stedet.

Gjennomfører avhør

Såpeglatt: Det skal være svært glatt på ulykkesstedet.  Foto: Ronald Johansen

 

Minibussen skal, ifølge iTromsøs fotograf på stedet, ha kommet ned fra Kattfjordeidet da den skled på holka og ut på hovedveien, hvor den til slutt traff den parkerte traileren.

Politiet ønsker ikke å bekrefte dette hendelsesforløpet før de har fått avhørt alle vitner og involverte parter.

– Vi etterforsker saken videre og vil foreta vitneavhør og intervjuer med begge sjåførene før vi konkluderer noe om hendelsesforløpet, sier Strende til iTromsø.

Politiets innsatsleder på stedet, Janne Merete Hansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Stoppet for å legge på kjetting

Det skal være såpeglatt på ulykkesstedet. iTromsøs fotograf snakket med politiets innsatsleder på stedet, Janne Merete Hansen, som kunne fortelle at traileren stod parkert langs veien, mens trailersjåføren var ute for å legge på kjettinger på baksiden av traileren da ulykken skjedde.

Traileren skal, ifølge innsatsleder, ha blitt flyttet 2-3 meter under sammenstøtet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter