Litausk firma siktet for kabotasje i Tromsø

Firmaet som holder til i Vilnius er siktet for ulovlig transport til Norge via Finland. Nå risikerer de å måtte betale 24.000 kroner i bot.
nyheter

Tidlig på morgenen torsdag 22. juni 2017 ble et vogntog med tilhenger stoppet på Hungeren kontrollstasjon i Tromsø av Statens vegvesen for kontroll. Vogntoget er hjemmehørende i Vilnius i Litauen.

Der ble det avdekket at siste internasjonale last inn til Norge kom fra Danmark, og ble levert i Norge 12. juni 2017.

Videre står det i siktelsen at dokumentasjon viser at at sjåføren etter 12. juni 2017 har kjørt tre turer fra Finland til Norge hvor samtlige tilhengere ble lastet i Norge - og levert i Norge.

På kontrolltidspunktet skal vogntoget ha vært på tur til Tromsø for å levere last som ble lastet i Oslo og fraktet via Finland uten endring i last.

Dermed mener politet i Troms at transporten var inne i sin fjerde kabotasjetur.

Kabotasje er transport mellom steder i et annet land enn der hvor transportøren hører hjemme, noe som ikke er tillatt i Norge. I henhold til yrketransportloven kan en utenlandsk transportør kun frakte gods eller personer mellom to steder i Norge dersom det er spesielle grunner for det.

Saken er berammet i Nord-Troms tingrett 2. mai 2018, og den opprinnelige boten lå på 20.000 kroner. Om saken ender i retten vil det bli lagt ned påstand om at boten heves til 24.000 kroner, samt at det i tillegg vil bli krevd saksomkostninger til det offentlige.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter