Mildværet skaper problemer i trafikken – ønsker tips om glatte veier

Statens vegvesen legger ansvaret for å strø på entreprenørene, men kommunen ber publikum om hjelp.

En minibuss med turister kjørte mandag 5. februar inn i en trailer som stod parkert langs veien i krysset Henrikvik/Kattfjordeidet i Kaldfjord. Det var totalt 16 personer involvert i ulykken og 5 ble lettere skadet. Det var såpeglatt på ulykkesstedet.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Mandag ble flere mennesker skadd i et trafikkuhell i Henrikvik, langs fylkesvei 862, på Kvaløya.

Vitner på stedet opplyser at det var svært glatt på veistrekningen, men at strøbilen først kom til stedet etter at ulykken var et faktum.

Hovedveiene prioriteres først

Statens vegvesen har ansvar for vedlikehold av fylkesveiene, og veitrafikksentralen opplyser å ha fått inn en del klager på manglende strøing av fylkesveier i Tromsø kommune. Midt på ettermiddagen mandag ventet veitrafikksentralen fortsatt på tilbakemeldinger om ulykken fra politiet , .

Seksjonsleder Knut Øvervoll i Statens vegvesen kjenner ikke til trafikkulykka på fylkesvei 862 mandag, men opplyser at ansvaret for å strø veiene ligger hos entreprenørene.

– Hovedveiene har førsteprioritet, men entreprenørene skal selv sørge for at det er strødd. De skal ikke trenge noen beskjed eller utrykning fra vår side, sier Øvervoll.

Strør og koster om hverandre

Mandag ettermiddag opplyser fagleder i Bydrift vei, Odd Helge Vekve, at de har flere strøbiler i arbeid på Tromsøs kommunale veier.

– Veldig mange av de kommunale veiene er bare, men vi har en del maskiner ute og strør der det er behov. Samtidig har vi også en del kostebiler i kjøring for å fjerne mest mulig før det blir frost. En del strøsand kommer nå fram igjen som følge av issmelting, sier Vekve.

Faglederen påpeker at bakker og bratte områder har førsteprioritet.

– Sjåførene kjører faktisk rundt og leter etter plasser å strø, så vi ønsker tilbakemelding fra publikum om glatte veier der det er behov for å strø, sier han.