Fagforeninger sjokkerte av Ingebrigtsens avgang: – Beklagelig og trist

UNN-direktørens avgang omtales som et stort tap for sykehuset, av fagforeningene iTromsø har oppnådd kontakt med tirsdag morgen.

OVERRASKET: Hanne M. Bergland i Norsk Sykepleierforbund er blant fagforbundslederne som reagerer med overraskelse og tristhet, etter nyheten om at UNN-direktør Tor Ingebrigtsen trekker seg. Foto: Jøran Kristensen  Foto: Jøran Kristensen

nyheter

NITOs foretakstillitsvalgt ved UNN, Geir Lindrupsen, er svært overrasket over at UNN-direktør Tor Ingebrigtsen sa opp jobben tirsdag morgen.

– Jeg satt i møter med Ingebrigtsen hele gårsdagen – uten å vite dette, avslører Lindrupsen til iTromsø.

– Veldig trist

NITOs tillitsvalgt reagerer med vantro og skuffelse på nyheten.

– Jeg synes dette er veldig trist. Ingebrigtsen har gjort en veldig god jobb, og har vært flink til å involvere fagforeninger, tillitsvalgte og verneombud i avgjørelser og prosesser ved sykehuset. UNN har gjennomgått store omorganiseringer i Ingebrigtsens tid som direktør – og han har også fått økonomien under kontroll, sier Lindrupsen.

– Et stort tap for UNN

To andre fagforeninger speiler NITOs syn.

– Jeg synes det er veldig trist at Ingebrigtsen nå går av. Han har stått midt i en storm, og jeg tror at det har vært tunge tak for han som direktør. Avgangen er beklagelig og trist, fordi han har gjort en stor jobb i alle endringsprosessene som har vært gjort, og har lang erfaring, sier Hanne M. Bergland, Norsk Sykepleierforening.

– Vi forstår og respekterer valget, men beklager et veldig stort tap for UNN, da vi opplever at Ingebrigtsen har gjort en veldig bra jobb for sykehuset, sier Marianne Johnsen i Fagforbundet.

Avviser fryktkultur hos egne medlemmer

Johnsen er dog ikke like overrasket som sine kolleger over Ingebrigtsens valg om å trekke seg som direktør.

– Han har stått lenge i stillinga, og det er definitivt en tøff jobb å være sykehusdirektør.

Ingen av de nevnte fagforeningene har opplevd tilbakemeldinger om den nye omtalte fryktkulturen i UNN-ledelsen. De vil heller ikke spekulere i om denne konflikten har hatt noen betydning for direktørens valg om å trekke seg fra stillingen.

– Denne omtalte fryktkultur-biten er direkte relatert til legeyrket – ikke våre medlemmer, uttaler Geir Lindrupsen i NITO.

– Det har vært tilfeller der man har vært uenige med ledelsen, men slik er det jo i alle bedrifter, sier Marianne Johnsen i Fagforbudet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter