Her har det plutselig blitt parkeringsforbud

Hvorfor er det helt plutselig blitt parkeringsforbud nattetid flere steder i sentrum?

Illustrasjonsbilde  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det spørsmålet ville Høyres Erlend Svardal Bøe ha svar på i tirsdagens formannskapsmøte.

– Etter mitt syn så er det med på å gjøre sentrum mindre attraktivt, sier han.

Han har selv lagt merke til at det er innført parkeringsforbud fra klokken 23.00 i Vestregata ved rådhuset, i Killengrens gate, samt sør i Storgata.

– Hva er dette forankret i, og hvilke argumenter har man brukt, spør Bøe.

Brøyting

Administrasjonssjef Britt Elin Steinveg sier at det er for å underlette snørydding som det er forbud mot å parkere i de aktuelle gatene om natta.

– Brøyting av sentrumsgatene må foregå nattetid, og om det står biler parkert langs gatene så er ikke dette mulig, sier hun.

Hun sier at hun kan forstå argumentet om at fjerningen av gratis parkering kan være en ulempe for enkelte.

– Samtidig så er dette en tidsbegrenset periode – fram til april, og det er dessuten godt om plass i tunnelanlegget, sier hun.

Ikke imponert

Bøe er dog ikke overdrevent imponert over begrunnelsen.

– Etter min mening blir nok hensynet til bydrift vektlagt mer enn hensynet til kommunens innbyggere. Bydrift har løst dette utmerket tidligere uten å stenge gater permanent over en lengre tidsperiode, sier han.

– Jeg håper at en i det minste kan korte inn forbudet til å gjelde fra kl. 24.00 til kl. 06.00.

Han mener også at endringen burde vært tatt opp slik at politikere og innbyggere hadde vært klar over dette forbudet på et tidligere tidspunkt.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter