Tidligere UNN-direktør: – En tøff sak for Ingebrigtsen

Den tidligere UNN-direktøren ble overrasket av nyheten om at etterfølgeren sier opp.

– UVENTET: Knut Schrøder, som ledet UNN til 2007, sier det er trist at etterfølgeren nå slutter.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

– Det er veldig trist at Tor Ingebrigtsen slutter. Han er helt klart den beste sykehusdirektøren vi har i Nord-Norge, sier Knut Schrøder, som selv sluttet i 2007.

Overfor iTromsø bekrefter Ingebrigtsen at nederlaget i den betente PCI-striden var medvirkende årsak til at han nå leverer inn oppsigelsen.

Han har tidligere uttalt at å legge senteret til Bodø, slik styret i Helse Nord besluttet i fjor, ville svekke pasienttilbudet i hele landsdelen.

– Hvis du ser på det massive oppbudet i forbindelse med den saken, og overkjøringen av det faglige miljøet i avgjørelsen som ble fattet, har det vært en tøff sak for UNN, styret og Ingebrigtsen, sier Schrøder.

Schrøder sier han ikke kjente til at Ingebrigtsen sier opp før det ble offentlig kjent tirsdag morgen. Han har så langt ikke snakket med Ingebrigtsen selv om saken.

– Dette var uventet. Vi må bare respektere avgjørelsen hans om å si opp, sier Schrøder.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter