Tor Ingebrigtsen har i en intern epost til de ansatte i dag meddelt at han sier opp sin stilling som UNN-direktør. Ingebrigtsen har vært direktør for sykehuset siden 2007.

- Da jeg tiltrådte i 2007 ble det avtalt en mulighet for å gå over i full stilling som professor ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT etter mer enn fem år i direktørstillingen. Jeg ønsker nå å benytte meg av dette. Jeg har opptjent fire måneder utdanningspermisjon og ønsker å bruke permisjonstiden til å oppdatere meg faglig for å kunne gjenoppta arbeid med forskning og undervisning, skriver han i eposten.

Nye utfordringer

I pressemeldingen skriver Ingebrigtsen at UNN nå står overfor nye utfordringer: «Økningen i antall eldre kombinert med begrenset tilgang på helsearbeidere, medfører behov for kontinuerlig forbedring av logistikk, kvalitet og pasientsikkerhet. Dette krever en ny og langsiktig ledelsesmessig tilnærming.»

- Jeg mener det er riktig å overlate dette oppdraget til en ny direktør, og har derfor bedt styret starte arbeidet med å rekruttere min etterfølger. Det har vært 11 utfordrende, men fantastisk spennende og givende år. Oppdraget da jeg tiltrådte sommeren 2007 var å fullføre sammenslåingen med lokalsykehusene i Narvik og Harstad, organisere UNN i klinikker og skape økonomisk handlingsrom for nødvendige investeringer, skriver han videre.

Seks måneders oppsigelsestid

Ingebrigtsen har seks måneder oppsigelsestid, og opplyser i eposten at han vil stå i jobben i denne perioden så lenge det er ønskelig.