UNN mangler blod

Blodbanken i Tromsø etterlyser flere givere.
nyheter

– Akkurat nå er det mye sykdom i befolkningen, og det er derfor mange blodgivere som har meldt avbud, sier seksjonsleder Marit Tennes Riksheim til iTromsø.

De er særlig på jakt etter givere med blodtypene A+, A-, 0+ og universaltypen 0- som kan gis til alle pasienter.

Sistnevnte er viktig å ha i beredskap i forbindelse med for eksempel ulykker.

– Det er veldig fint om folk melder seg, slik at vi får tatt en samtale og se om de kan godkjennes som givere, sier Riksheim, og henviser til nettsiden giblod.no for mer informasjon.

– Vi har for øvrig ettermiddagstappinger på onsdager, dersom noen har vansker med å møte opp for å gi på dagtid, legger hun til.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter