Slik blir været de neste dagene:

– Det ser faktisk ikke så verst ut

Så lenge du holder deg vekk fra fjelltoppene rundt byen, kan det bli en riktig hyggelig helg.

FINT: Vinden minker og skydekket sprekker inn mot helgen og det kan bli periodevis oppholdsvær. Foto: Sally Rosendahl  Foto: Sally Rosendahl

nyheter

Vindhastigheten vil kunne øke noe på fra sør i løpet av torsdag ettermiddag, men minker igjen allerede fredag morgen.

– Dette er jo en vindretning som ikke tar skikkelig i Tromsø sentrum, så man vil ikke merke noe til vinden før man kommer opp i høyden. Det ser også bra ut med tanke på nedbør. Det vil ikke være komme mengder av betydning over helga, sier vakthavende meteorolog Eirin Arnesen ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Plussgrader og sprekk i skydekket

Fredag vil skydekket sprekke opp og temperaturen vil ligger rett over 0 grader i de neste dagene.

– Det vil bli et par plussgrader, og det kan bli litt sol i helgen. Jeg kan ikke love masse blå himmel, men det blir mindre skyer enn det har vært de siste dagene. Det ser faktisk ikke så verst ut i helga, sier Arnesen.

Stiv til sterk kuling i høyden

Om man har tenkt seg på skitur til fjells kan det derimot bli mindre hyggelig.

– Om man har tenkt seg på fjelltur i helga må man ikke la seg lure av at det er fint i byen, for det kan komme opp til stiv eller sterk kuling i høyden fra sør, sørvest. Det kan bli riktig surt, så folk må sjekke værvarselet nøye før de legger ut på tur, advarer Arnesen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter