ITROMSØ 120 ÅR

Kaker, kryss og konkurranseinstinkt

For Merete Antonsen og Astrid Hansen har iTromsø vært mer enn et sted de kan lese nyheter.

IVRIG: Astrid Hansen har lenge vært ivrig når det kommer til å levere inn kaffekryss hos iTromsø. Her er hun hjemme i sin egen stue hvor hun pleier å løse oppgavene.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

77 år gamle Astrid Hansen finner fram det ferdig utfylte kryssordet fra lørdagens papirutgave iTromsø, det går hun ned til Kaigata 4 (iTromsøs kontorer) med og deltar dermed i konkurransen om å vinne en pose kaffe. Dette har hun gjort mange ganger tidligere.

– Jeg har sikkert sendt inn tusenvis av kaffekryss. Premien har alltid vært kaffe, og det er det jeg vil ha, sier Hansen.

Avismenneske på sin hals

Hansen flyttet inn til Tromsø sentrum fra Ramfjord i 1958. Her traff hun mannen sin Odd Magnus Hansen, som har jobbet som typograf hos iTromsø. Hansen har så lenge hun kan huske abonnert på avisa, hvor kryssordet var en naturlig del av det.

– Jeg har bestandig vært et avismenneske og kost meg ordentlig med papiravisa. Siden jeg ikke er så glad i å se på TV var det å løse kryssord en koselig ting å bedrive tiden med. Da rigger jeg med til med kryssordboka og en penn, forteller Hansen når vi besøker henne hjemme i Johnsgårdsgate, hjemmet hvor hun og ektemannen har bodd siden 1964.

VINNERSKALLE: I dette bildet fra 2009 viser Astrid Hansen alle utklippene sine fra da hun vunnet kaker over mange år. 

 

I tillegg til kryssordet har Hansen også vært en ivrig deltaker i «Hvem er dette»-konkurransen hvor man hver fredag kunne vinne iTromsøs kake. Dette ble avsluttet i 2015, noe som resulterte i at Hansen akkurat ikke fikk tildelt 30 kaker.

Etter at vi sluttet med kake som premie var det sentrumsgavekort man kunne vinne, før konkurransen endte sine dager i 2016.

– Det stoppet med 29. kaker, noe som var veldig synd for den kaka var utrolig god, minnes Astrid.

– Koselig

Merete Antonsen, medeier av Bokhuset Libris, var også ivrig deltaker i denne konkurransen og likte også smaken av kaka.

– Jeg klarer ikke å huske hvor mange ganger jeg har vunnet eller sendt inn. Årsaken til at jeg gjorde var nok først og fremst konkurranseinstinktet, men også den knallgode kaka, sier Antonsen.

SAVNER KAKEN: Merete Antonsen synes kaken var så god at hun ofte sendte inn svar til «Hvem er dette». 

 

Da «Hvem er dette»-konkurransen startet kunne man også vinne Flax-lodd dersom man var den som svarte først.

– Etter hvert så forsvant jo Flax-loddet så da var det bare å ha korrekt svar. Helt i starten av dette så snakket man jo også med folk på sentralbordet og det var jo litt koselig, også ble det etter hvert sms-løsninger minnes Antonsen.

ET AV DE SISTE KAKEBILDENE: Her er Merete Antonsen sammen med broren Martin Antonsen på Bokhuset Libris. Dette ble en av de siste utdelte kakene i 2009. 

 

Slutten for kaka

Nyhetsredaktør Trond Haakensen i iTromsø er takknemlig for så engasjerte lesere som Hansen og Antonsen.

– Det er naturligvis viktig for oss at vi har lesere som er så involvert i hva vi gjør og som engasjerer seg i avisen vår, sier Haakensen.

Kaffekrysset har holdt stand i årevis, men «Hvem er dette» besluttet redaksjonen å kutte ut for to år siden.

– Årsaken til dette var at det rett og slett var for lite engasjement mot slutten, så får vi se om vi finner på andre konkurranser fremover.