Telle om truslene: «Du vil bli knust»

Marianne Telle 

nyheter

Under et styremøte i Helse Nord 13. desember i fjor fortalte Marianne Telle at hun hadde opplevd trusler i forbindelse med behandlingen av PCI-saken. Hun varslet i januar at hun ikke ville anmelde truslene. Nå har imidlertid Telle uttalt seg til Dagens Medisin om en telefonsamtale hun hadde med UNN-direktør Tor Ingebrigtsen 11. desember i fjor.

– I telefonsamtalen tydeliggjorde han at han ga meg beskjed om å sørge for at styret fattet et vedtak som gikk i UNNs favør. Det vil si: Å gå imot etablering av et desentralisert PCI-tilbud i Bodø, sier Telle til Dagens Medisin, og fortsetter:

– Han legitimerte dette med tre ting. At noe annet ville føre til en dekonstruksjon av UNN, det ville i så fall være mitt ansvar, et personlig ansvar. Det andre var at Helse Nord var mindre betydningsfull enn UNN. Det tredje var at dersom jeg ikke sørget for at dette skjedde, så ville det få personlige konsekvenser for meg.

«Du vil bli knust»

Telle sier videre i intervjuet at hun ble skremt av ordvalgene til Ingebrigtsen:

– Han brukte ordet «vi» hele tiden; «Vi er rasende på deg», og sa også «Du vil bli knust» og «Du vil ikke ha noen ting igjen». Jeg legger ikke skjul på at jeg ble redd, spesielt ved bruken av ordet «vi» hele tiden. Jeg ble usikker på hvem «vi» var. Det gjorde meg redd, sier Telle.

Hun vurderte å politianmelde saken, men valgte å ikke gjøre det fordi hun ikke opplevde det som et personlig angrep.

– Jeg ble ikke utsatt for et personlig angrep, men rollen min ble utsatt for en trussel.

Telle legger til at hun helst ville løse saken utenfor offentlighetens lys, men nå som saken er kjent velger hun likevel å snakke ut.

- Beklager

Ingebrigtsen, som tirsdag informerte om at han sier opp sin stilling som UNN-direktør, er blitt konfrontert med Telles uttalelser og gir følgende svar til Dagens Medisin:

LES OGSÅ: UNN-direktørens avgang: PCI-saken medvirket til oppsigelsen

– Jeg har hele tiden engasjert meg sterkt for det fagmiljøet jeg er ansvarlig for. At dette engasjementet i en sammenheng har blitt oppfattet som noe annet beklager jeg.  Men jeg er glad for at styreleder nå selv sier at hun ikke ble utsatt for et personlig angrep. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere påstandene som blir fremsatt.


BEKLAGER: Tor Ingebrigtsen beklager at hans engasjement er blitt oppfatta som trusler.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter