Knut Storberget skal megle mellom Troms og Finnmark

Det melder kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

SKAL MEGLE: Tidligere justisminister Knut Storberget skal prøve å skape enighet mellom Troms og Finnmark.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Ifølge statsråden skal Storberget bidra til at de to sammenslåtte fylkene Troms og Finnmark skal komme seg videre i sammenslåingsprosessen.

Som kjent så har forhandlingene mellom fylkeskommunene havarert – og Troms har bedt staten om å overta forhandlingene.

– Jeg er svært glad for at Knut Storberget takket ja til dette viktige oppdraget. Han er en person med bred politisk erfaring som forstår de regionale problemstillingene, sier Mæland.

- Jeg er i grunn en optimistisk person, så jeg håper at vi skal klare å finne løsninger på uenighetene, sier Knut Storberget selv til iTromsø.

LES OGSÅ: Mæland oppnevner mekler i nordnorsk fylkesstrid

Vil skape godt klima

Ifølge ham vil det viktigste være å skape et godt klima for samarbeid - samt skape ro.

- Jeg kjenner Troms og Finnmark godt etter å ha jobbet lenge politisk - og jeg ved at det er reale folk som sier hva man mener der oppe, sier Storberget - som også er leder for Hedmark Arbeiderparti - og partikollega med de to kamphanene Ragnhild Vassvik fra Finnmark og Willy Ørnebakk fra Troms.

Over helga håper han å ha et sakskart og en tidsplan ferdig for når og hvordan forhandlingene skal gjennomføres.

- Jeg skal kontakte partene i løpet av helga, så skal jeg jobbe fram en kjøreplan, sier han til iTromsø.

Storberget har tro på at han skal klare å jenke sammen partene i løpet av kort tid.

- Jeg har erfaring av megling, og jeg har jobbet med å gjennomføre slike prosesser før. Blant annet jobbet jeg tett med Finnmarks-loven der det handlet om å skape enighet mellom kommunene, fylket og Sametinget - noe vi klarte, sier han.

LES OGSÅ: Vadsikanstaten

Håper på ro i forhandlingene

Storberget takket ja raskt da kommunalminister Mæland spurte ham om å ta jobben.

Ifølge Mæland er det viktig å prøve å få de to uenige fylkene til å bli enige om hvordan et såkalt fellesråd skal kunne skjøtte overgangen fra to til ett fylke – uten altfor mye innblanding fra sentralt hold.

– Mitt ønske er at fylkeskommunene selv blir enige om gode løsningene for den nye fylkeskommunen. Jeg håper de kan få ro til forhandlinger og finne nye løsninger som samler de to fylkeskommunene. sier kommunal- og moderniseringsministeren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter