Telle: – Jeg er meget fornøyd

Styreleder Marianne Telle i Helse Nord er glad for at UNN har fått på plass et nytt styre.

GLAD: Styreleder Marianne Telle i Helse Nord.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Etter et ekstraordinært styremøte fredag ettermiddag, ble det klart at UNN-sjef Tor Ingebrigtsen, styreleder Jorhill Andreassen og neststyreleder Erling Espeland går av med umiddelbar virkning.

Dette som følge av trusselanklagene styreleder Marianne Telle har rettet mot det som nå er eks-direktøren ved UNN.

- Jeg er meget fornøyd med at styret i Helse Nord RHF har fått et midlertidig styre på plass ved UNN, med Eivind Mikalsen som styreleder og Helga Marie Bjerke som nestleder, skriver Telle i en e-post til iTromsø.

Avtroppende styreleder Andreassen og styrenestleder Espeland går hardt ut mot Telle. I en pressemelding skriver de blant annet at de har mistet tilliten til henne.

– Det er betryggende at også de øvrige styremedlemmene i UNN-styret blir stående i sine verv. Jeg registrerer avgått styreleder og nestleders pressemelding. Den får stå for deres regning. Den siste tiden har vært krevende, og jeg har sagt mitt. Nå velger jeg, sammen med styret i Helse Nord RHF, å fokusere fremover og arbeide til beste for hele Helse Nord.

Telle og administerende direktør Lars Voland i Helse Nord sier de ikke ønsker å uttale seg ytterligere i saken.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter