UNN innkaller til ekstraordinært, lukket styremøte

Skal bestemme utfall av trusselpåstandene mot Tor Ingebrigtsen.

Kommunikasjonssjef Hilde Pettersen ved UNN.  Foto: Tor Farstad

nyheter

UNN-kommunikasjonssjef Hilde Pettersen sier til iTromsø at det er kalt inn til et ekstraordinært styremøte ved UNN klokken 13 fredag som følge av trusselpåstandene mot direktør Tor Ingebrigtsen.

– Det er et formelt møte, som lukkes for offentligheten i henhold til forvaltnings- og offentlighetsloven. Det blir om én sak, og det er situasjonen som har oppstått de siste dagene, sier Pettersen.

Møtet avholdes over telefon.

– Det vil komme et utfall av møtet som offentligheten blir kjent med, sier hun.

Pettersen understreker at møtet som ble avholdt i går ettermiddag var et uformelt informasjonsmøte for å opplyse partene om detaljer i saken, etter det ble kjent at Helse Nord-styreleder Marianne Telle anklager avtroppende UNN-sjef Tor Ingebrigtsen for å ha framsatt trusler.

Overfor iTromsø nektet Ingebrigtsen i går kveld at han har gjort det.

– Først og fremst vil jeg understreke at jeg absolutt ikke bagatelliserer at Marianne Telle hadde en vond opplevelse. Jeg har respekt for at hun oppfattet samtalen slik hun gjorde. Og jeg har beklaget det. Men jeg holder fast ved at jeg ikke har fremsatt trusler mot henne, skrev han i en e-post.

Helse Nord-sjef Lars Vorland bekreftet i går overfor an.no at det trusselsaken var utslagsgivende for at Ingebrigtsen nylig leverte oppsigelse.

Pettersen opplyser at Ingebrigtsen ikke er tilgjengelig for kommentar fredag.