Småfly fra Tromsø har styrtet i sjøen utenfor Svolvær

To personer er bekreftet omkommet i ulykken.

STYRET: Flyet til Tromsø flyklubb styrtet søndag kveld etter avgang fra Svolvær lufthavn. Flyet er av typen Piper PA-28-161 Warrior III. Dette bildet av flyet er tatt i 2013.  Foto: Lars Christian Hansen

Det er tungt å prate akkurat nå, men flyklubbens medlemmer er samlet på klubbhuset.

Yngve Johnsen, leder i Tromsø Flyklubb
nyheter

Et småfly styrtet i sjøen ved Svolvær lufthavn søndag kveld. To personer ble hentet opp fra sjøen. Begge er omkommet.

Leder i Tromsø Flyklubb, Yngve Johnsen, bekrefter overfor iTromsø søndag kveld at flyet er Tromsø Flyklubbs eiendom. Flyet, med kjennetegn "LN-TOS", var av typen Piper PA-28-161 Warrior III.

Småflyet med to personer om bord havarerte ifølge Hovedredningssentralen like etter avgang fra Svolvær lufthavn i 20.30-tiden søndag kveld. En redningsaksjon ble satt i gang umiddelbart.

Småflyet skal ifølge politiet ha kommet til Svolvær fra Tromsø tidligere på søndagen. Ulykken skjedde da flyet skulle returnere til Tromsø.


HAVARERTE: Småflyet styret i sjøen rett etter avgang fra Svolvær lufthavn.


Samlet på klubbhuset i Tromsø

Søndag kveld uttaler lederen av Tromsø Flyklubb følgende til iTromsø:

– Det er tungt å prate akkurat nå, men flyklubbens medlemmer er samlet på klubbhuset. Vi gjør som det forventes av oss i en situasjon som dette, og vi følger en varselplan,  sier Yngve Johnsen.

Han bekrefter at begge de omkomne var medlemmer av klubben.

- Våre tanker går til de etterlatte, sier han.

Dødsulykken er den første i Tromsø Flyklubb siden den ble etablert i 1946.

Stabssjef Bent-Are Eilertsen i Nordland politidistrikt har følgende kommentar til iTromsø:

– Vi jobber med å bekrefte identiten til de to omkomne og varsle eventuelle pårørende.

– Kan du si noe om årsaken til flyulykka?

– Noen årsak til ulykka vet vi foreløpig ikke, men etterforskningen pågår. Flyhavarikommisjonen er varslet, og vil komme til Svolvær i morgen, sier Eilertsen.

Lokalisert i sjøen

Begge de to personene som var om bord i småflyet ble lokalisert i sjøen av flyplassens redningsbåt klokken 20.48, sammen med vrakgods fra flyet. De ble transporteret inn til Svolvær, hvor ambulansehelikopter og Sea King ventet.

- Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk informasjon om havariet klokken 20.35, og det ble satt i gang en redningsaksjon med flyplassens redningsbåt, redningsskøyta Sundt Flyer, et ambulansehelikopter fra Evenes og en Sea King fra Bodø, heter det i en pressemelding fra Hovedredningssentralen.

Redningsaksjonen ble avsluttet etter at de to personene ble funnet.

Nordland politidistrikt opplyser at politiet i Lofoten og Vesterålen har igangsatt etterforskning, og at politiet fortløpende blant annet vil kontakte vitner og gjennomføre åstedsarbeid.

Nær havari i 2010

Også for snart åtte år siden var det samme flyet involvert i en dramatisk ulykke - den gangen uten at liv gikk tapt:

ULYKKE I 2010: Slik så flyet ut etter sammenstøtet med taubanen 7. april 2010.  Foto: Ronald Johansen

En privat flyger fløy i april 2010 sammen med en passasjer for å se på et hus i Kåfjorddalen i Nord-Troms da flyet traff en taubane. Deler av halen og høyre vinge ble revet av og flyet var nær ved å havarere, men fartøysjefen fikk kontroll over flyet og klarte etter hvert å lande det på Tromsø lufthavn.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter