Flere elger i veikanten ved småbåthavna

FAMILIE: To elgokser og en elgku med kalv tok turen ned til småbåthavna i Tromsdalen mandag ettermiddag. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Viltnemnda måtte nok en gang rykke ut da en elgfamilie skapte problemer for trafikken i Tromsdalen.

Mandag ettermiddag meldte Troms politidistrikt at tre elger oppholdt seg i veikanten ved småbåthavna i Tromsø.

Einar Mellomgård i Viltnemda opplyste derimot at det er snakk om fire dyr.

– Det er snakk om to elgokser og en ku med kalv. Vi skal prøve å fjerne dem fra området, men må være forsiktige, opplyste han.

– Er dette den samme elgfamilien som har dukket opp ofte i Tromsdalen etter jul?

– Ja. Dyrene står helt inne i veibanen for å ete salt.

Senere på ettermiddagen oppholdt elgene seg ved kirkegården. Mellomgård planla da å passe på elgene, for å flytte dem bort fra området rundt klokken 22 på kveldstid, da trafikken hadde minket.

Viltmenda ba folk være svært forsiktige med å omgås dyrene, da de lider av matmangel under vinterbeitet.

PASSET PÅ: Einar Mellomgård i Viltnemda passet på at elgene holdt seg unna veien, og planla å flytte dyrene på kveldstid. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter