Meteorologen: - Det blir kaldt og klart

Lite snø, men gode nordlysforhold. Slik lyder dommen for Tromsø-været de neste dagene.

FINE FORHOLD: Uka blir kald og klar, hvilket er godt nytt for nordlysentusiaster.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Statsmeteorolog Raphael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt greier ikke å se store værendringer i nærmeste framtid.

– Dere ligger på den siden av lavtrykket med fralandsvind, noe som er godt nytt for dem som liker et lettere skydekke, sier Løvdahl til iTromsø mandag kveld.

– Vinden kan nok bli sur, spesielt der det pleier å blåse mest, men ellers ser vi ikke særlig store endringer de neste dagene.

Temperaturene er ventet å ligge stabilt et sted mellom fem og ti minusgrader. Tilhengere av store snømengder og skiføre må trolig smøre seg med ytterligere tålmodighet.

– Vi ser ikke noe nedbør av betydning framover, men det kan jo hende at noen av frontene sørpå tar en tur nordover. Men det blir i så fall ikke før til helgen, sier Løvdahl.

– Det blir fine forhold for å se nordlyset. Siden værvarselet er ganske klart for de neste dagene, får folk heller huske å sjekke nordlysvarselet, legger han til.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter