Tromsø-elger jaget ut av byen

Politi og Viltnemda gikk til aksjon.

FAMILIE: To elgokser og en elgku med kalv tok turen ned til småbåthavna i Tromsdalen mandag ettermiddag. Senere på kvelden ble de jaget fra området. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Politiet og Viltnemnda aksjonerte i 22-tida mandag kveld mot elgfamilien som den siste tiden har oppholdt seg i Tromsdalen.

Politiet stengte veien mellom den gamle brannstasjonen og elva, mens Viltnemda jaget elgene oppover dalen.

– Vi har ikke hørt noe annet enn at de hadde kommet seg over veien og opp dalen, så da er saken avsluttet fra vår side. Forhåpentligvis beveger de seg et stykke oppover, sier operasjonsleder Morten Augensen ved Troms politidistrikt til iTromsø i 22.50-tiden.

Elgfamilien har dukket opp i området flere ganger de siste ukene. Senest mandag ettermiddag gikk Viltnemda ut og anmodet folk om å vise varsomhet i møte med dem, etter at de dukket opp i småbåthavna.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter