Tromsøværinger reiser oftere direkte til utlandet

Trafikken ved Tromsø lufthavn fortsetter å øke, viser fersk statistikk.

REISELYSTNE: Tromsøværingene reiser mer til utlandet, men festivaler og konferanser slår også positivt ut for trafikken ved Tromsø lufthavn.   Foto: Christer Pedersen / iTromsø

nyheter

Veksten i antall flypassasjerer til og fra Tromsø lufthavn gjennom hele fjoråret har fortsatt i 2018, skriver Avinor i en pressemelding.

Totalt 185.652 passasjerer reiste via Tromsø lufthavn i januar, en økning på 5,3 prosent sammenlignet med januar i fjor, dette tilsvarer 9355 flere reisende totalt.

Økning på drøyt 50 prosent

Den største veksten er på direktefly til utlandet, viser statistikken. 18.831 mennesker reiste fra Tromsø til en av de elleve utenlandsdestinasjonene i januar. Dette tilsvarer en økning på hele 52,9 prosent passasjerer.

Rutefly direkte til København og Gdansk er nye av året, mens rutene til London, Stockholm, Las Palmas og Luleå/Oulo er veletablerte. Frankfurt er nå oppe i to ukentlige avganger.

Innlands er ikke økningen like stor, med en vekst på 1,7, og et samlet passasjertall på 166.821. Her er rutetilbudet økt med to daglige avganger til Oslo.

Festivaler og konferanser i januar

Tromsø lufthavn opplever at passasjerene i januar har vært en miks av vinterturister og forretningsreisende – både på innland- og utenlandsgatene.

– Januar er en innholdsrik måned i Tromsø, både i forhold til naturopplevelser, internasjonale festivaler og større konferanser, sier Mona Ringstrand, kommersiell sjef ned Tromsø lufthavn.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter