Buss har kjørt på busskur - tre personer skadet

En buss har kjørt på et busskur ved Radisson Blu i sentrum. Tre personer er lettere skadet.
nyheter

Tirsdag morgen kolliderte en buss med et busskur utenfor Radisson Blu. Kollisjonen medførte store skader på bussen og busskuret ble fullstendig ødelagt.

INNSATSLEDER Simen Skotte ved Troms politidistrikt forteller at politiet har beslaglagt bussjåførens førerkort.   Foto: Ronald Johansen

To personer i skuret

Da ulykken inntraff, oppholdt to personer seg i busskuret.

- De to, samt sjåføren av bussen, har pådratt seg lettere skader. De skal fraktes til UNN for kontroll. Dette gikk så bra som det kunne gå, forteller innsatsleder Simen Skotte.

- Vi kan ikke si noe om hva som har forårsaket ulykken ennå. Vi gjør nå undersøkelser av både bussen og området, sier Skotte, og fortsetter:

- Foreløpig har vi ikke kommet i kontakt med noen vitner som så hele hendelsesforløpet, selv om vi har vært inne på nærliggende hoteller og butikker. 

Det er ikke glatt på stedet.

Politiet opplyser at de har beslaglagt mannens førerkort.

- Det er ikke mistanke om promillekjøring, skriver operasjonssentralen på Twitter.

KNUSTE FRONTRUTA Bussens frontrute ble knust da bussen traff busskuret.  Foto: Ronald Johansen

- Kunne gått langt verre

Driftssjef Magnar Nilssen i Nobina forteller at de har folk på stedet nå.

- Vi vet ikke hva som har skjedd ennå. Bussen kom ned Fredrik Langes gate, så har det trolig skjedd noe med sjåføren som gjorde at han i stedet for å svinge til venstre, kjørte rett fram og inn i skuret, sier han.

- Etter det iTromsø erfarer har han fått et illebefinnende forut for ulykken.

- Det stemmer med de første meldingene vi fikk inn. Ser man på hendelsesforløpet, så er det heller ikke unaturlig at det kan stemme, svarer Nilssen.

Han er lettet over at ingen ble alvorlig skadet i ulykken.

- Det er alltid beklagelig når noen blir skadet, men det kunne ha vært flere personer i skuret og det kunne gått langt verre enn det gjorde.

Sjåføren ble fraktet til UNN etter å ha avgitt forklaring til politiet.

- Vi ønsker ikke å gå inn på hva han har forklart til oss, men en mulig teori er at han har fått et illebefinnende. Vi konkluderer ikke ennå, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen til iTromsø.

Troms Kraft har vært på stedet og stengt av strømmen til busskuret. Bergingsbil er innkalt.

Flere skoleelever om bord

Politiet og Nobina opplyste kort tid etter ulykken at bussen, utenom sjåføren, var tom. Dette medfører imidlertid ikke riktighet. iTromsø har fått flere tips fra personer som var om bord på ulykkesbussen.

- Vi var rundt 15 passasjerer på bussen da det skjedde, og mange av dem var ugndommer som skulle på skolen. Jeg tror vi alle fikk litt panikk og mange gikk rett til neste busstopp etter krasjen, forteller 15 år gamle Gabriella Alves.

Ifølge Alves gikk en av de kvinnelige passasjerene bort til bussjåføren for å sjekke at det gikk bra med ham før resten av passasjerene forlot stedet.

Magnar Nilssen forteller at de ennå ikke kan fastslå hvor mange passasjerer som var involvert i ulykken.

- Vi fikk i utgangspunktet de samme opplysningene som politiet. Jeg har også snakket med sjåføren og spurt ham eksplisitt om det var folk om bord, men akkurat det klarte han ikke å huske.

Nobina vil hente ut videoopptak fra bussen og se nærmere på dem for å analysere hendelsesforløpet.