– Vi venter fortsatt i spenning på svar, sier advokat Tomas Norager Haugan i Barentz Advokat til iTromsø.

Klagen er sendt på vegne av Total Prosjekt AS som eier eiendommene i Robukta.

Åtte ukers behandlingstid

Etter at formannskapet i august i fjor vedtok midlertidig bygge- og deleforbud mot tiltak i Robukta, og dermed stoppet Bård Sverdrups hotellplaner, påklagde Barentz Advokat vedtaket. I klagen vises det til at «kommunen har fattet sitt vedtak på sviktende og feilaktig faktisk og rettslig grunnlag».

27. september 2017 bekreftet byggesakskontoret i kommunen at de 7. september mottok skriftlig klage på vedtak om midlertidig forbud mot tiltak.

– Klagen er fremsatt i tide. Klagen vil bli vurdert av kommunen før klagesaken eventuelt oversendes til Fylkesmannen i Troms for endelig avgjørelse. Forventet saksbehandlingstid er åtte uker, skriver kommunens jurist i svaret.

Behandles uten opphold

Nå etterlyser Total Prosjekts advokat kommunens svar på klagen. Han kan ikke se at kommunen har påberopt seg fristforlengelse eller bedt om supplerende opplysninger i saken.

– Til tross for at det nå er 21 uker siden klagen ble fremmet, kan vi likevel fortsatt ikke se at klagesaken er behandlet i kommunen. På denne bakgrunn anmodes det om at klagesaken nå behandles uten opphold. I motsatt fall ser vi ingen annen mulighet enn å bringe saken videre i systemet, i ytterste konsekvens forelegge saksbehandlingen for Sivilombudsmannen, skriver advokat Haugan til kommunen.

Tilsyn med Robukta Lodge

Advokatens etterlysning kommer i et brev til kommunen etter et tilsyn på eiendommene i Slåttnesveien 9 hvor Totalrenovering har etablert Robukta Lodge. Kommunen mener det er foretatt bruksendringer som er søknadspliktige. Det gjelder bruksendring fra selskapslokale/restaurantbygning til overnattingsbygning og oppføring av terrassegulv med grill- og badstuhytte.

– Det er nedlagt forbud mot endring av eiendommene eller tiltak etter paragrafene 1–6 og andre tiltak som kan vanskeliggjøre planarbeidet før ny reguleringsplan er endelig vedtatt. Dette innebærer forbud mot byggetiltak, bruksendring, deling og sammenføyning av eiendommer, skriver kommunen til Total Prosjekt etter tilsynet.

Ikke søknadspliktig

Dette tilbakevises av advokaten til Total Prosjekt. Han mener det foreligger dokumentasjon som viser at Robukta er regulert til overnattings- og serveringsvirksomhet.

– Som jeg har redegjort for i brevet til kommunen er det ikke snakk om bruksendring i forbindelse med Robukta Lodge, og grill- og badstuhytta er frittstående og mindre enn det kreves søknad for, sier Tomas Norager Haugan.

Legger seg flat

Kommunen legger seg flat og beklager at klagebehandlingen har tatt så lang tid.

– Vi har ingen god unnskyldning for at det har tatt så lang tid. Vi må bare legge oss flate og beklage at det har tatt lengre tid enn i henhold til fristene. Klagen vil bli fremmet for formannskapet, og vi tar sikte på at saken legges fram om to uker, sier Laila Falck, konstituert seksjonsleder for byutvikling.