Satser på afrikanske og veganske retter i sentrum

– Vi vil tilby noe annet enn pizza og burger, sier samboerparet.

NY START: Silje Synnøve Simonsen og Germain Muvunyi har tatt turen over Tromsøbrua, og startet restaurant i de gamle Tvibit-lokalene. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Etter å ha lagt ned sin afrikanske restaurant i Tromsdalen i høst, åpner nå samboerparet Germain Muvunyi og Silje Synnøve Simonsen Flavours Café & Restaurant i sentrum.

Lokalene i Fredrik Langes gate huset tidligere Tvibit, men nå finner man Flavours og danseskolen Dance Lab i hver sin del av lokalet.

Etterspørsel etter vegansk mat

Restauranten åpnet allerede 25. januar, og skal fremover holde åpent både for travle lunsjgjester på formiddagsdagtid, samt servere middag.

– Maten vår er hovedsakelig østafrikansk, laget med lokale råvarer, sier Muvunyi, som kom fra Rwanda til Norge som 10-åring.

I helgene skal Muvunyi, som foreløpig er restaurantens eneste kokk, og Simonsen tilby buffébespisning.

– Vi kommer til å tilby kjøttretter og veganske retter annenhver helg, og tilbyr lavere pris for studenter. Vegetarisk og vegansk mat ble stadig mer populært på vår restaurant i Tromsdalen, og vi opplever stor etterspørsel etter velsmakende veganske alternativer, sier paret.

Bedre beliggenhet et pluss

Muvunyi kaller matlagingen for en lidenskap, og håper å se alle typer gjester i den nyåpnede restauranten.

– Vi ønsker familier, studenter og alle andre som ønsker et unikt alternativ til pizza og hamburger hjertelig velkommen, sier han med et glis.

– Tror dere dette matkonseptet vil fungere enda bedre i sentrum, enn i Tromsdalen?

– Ja, selv om vi hadde økende omsetning gjennom årene i Tromsdalen, var ikke beliggenheten spesielt bra, mener Muvunyi.

Foreløpig alkoholfritt

– Dere slo restauranten i Tromsdalen konkurs, med en gjeld på nesten 900.000 kroner. Har dere opprettet et nytt selskap, for å kunne starte opp den nye restauranten?

– Ja, vi har opprettet et nytt aksjeselskap. Vi har fått mye hjelp fra dem som var min vertsfamilie da jeg kom til Norge for mange år siden, sier Muvunyi.

Restauranteierne har foreløpig ikke søkt om bevilling for alkoholservering.

– Grunnen er at det i ukedagene er danseskole i Dance Lab sine lokaler, som det er åpent inn til fra vår restaurant. Men det er aktuelt å søke om alkoholbevilling i helgene, sier Simonsen – som tar seg av det administrative på restauranten.

– I helgene, og ved spesielle anledninger som 17. mai, har vi avtalt å også få ta i bruk Dance Lab sitt lokale for matservering. Vi samarbeider også med danseskolen om å kunne tilby sunn og god mat til alle deres elever, legger Muvunyi til.