Hunden Bertil (3) skambitt ved hundeparken: – Marerittet har blitt virkelighet

Den fem kilo tunge malteserpuddelen ble uten forvarsel angrepet av en husky som hoppet over gjerdet, ifølge eierne.

ALVORLIG SKADD: Malteserpuddelen Bertil (3) ble onsdag alvorlig skadet av en hund som tok seg ut av hundeparken på Charlottenlund. Foto: Privat 

nyheter

Njål Bjørhovde og Cathrine Yttergård opplevde onsdag ettermiddag marerittet, da deres hund Bertil (3) ble angrepet og alvorlig skadd av en polarhund som tok seg ut av hundeparken på Charlottenlund.

Hendelsen fant sted i 16.20-tiden. Det er foreløpig ikke klart om Bertil, en fem kilo tung malteserpuddel, vil overleve.

– Det var kona mi som var ute og luftet ham. Bertil gikk og luktet litt før de kom fram til hundeparken. Helt uten forvarsel hoppet en husky, som var inne i parken, over gjerdet, løp over og bet seg fast i ham, sier Bjørhovde til iTromsø ved 20.30-tiden onsdag kveld.

– Det var ikke noe forvarsel, bare «pang», legger han til.

Store blødninger

Ifølge Bjørhovde greide kona å få angriperen til å slippet taket, og det ble åpenbart at Bertil var alvorlig skadet og i behov for umiddelbar veterinærbehandling. Hunden har onsdag kveld blitt operert i over tre timer for store blødninger i buken.

– Vi snakket nettopp med dyrlegen, og de var positive til at han ville overleve. Men det er fortsatt ingen garanti for at det ikke oppstår komplikasjoner. Skadene er store, og han må bli hos veterinæren over natta, sier Bjørhovde til iTromsø i 21.15-tiden.

 

Ønsker kontakt med eierne

Nå ønsker de å komme i kontakt med eierne av huskyen som angrep.

– Vi vet ikke hvem det er, og har lyst til å komme i kontakt med dem, sier Bjørhovde, og understreker at de ikke fikk inntrykk av at eierne forsøkte å unndra seg ansvar for hendelsen.

– De kom ut av parken, men kona mi oppfattet ikke hva de sa. Hun skjønte fort at Bertil var veldig skadet, så hun dro raskt fra stedet. Hun ringte meg og vi dro rett til dyrlegen.

Bjørhovde mener at høyere gjerder rundt hundeparken kunne bidratt til å hindre angrepet.

– Det er skummelt når en hund bare kan komme hoppende ut, sier han.

– Men nå har vårt verste mareritt blitt virkelighet. Det er jo et familiemedlem, legger han til.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter