Storby-Høyre: – De kommer til Tromsø for å lære

Høyres gruppeleder Erlen Svardal Bøe vil være vertskap når en delegasjon storbypolitikere i Høyre kommer til Tromsø.

VERT: Høyres gruppeleder i kommunestyret, Erlend Svardal Bøe, vil være vertskap for Høyres Storbynettverk som er i Tromsø torsdag. 

nyheter

Det er det såkalte «Storbynettverket» i Høyre som kommer til Tromsø.

– Det er ordførere, gruppeledere og andre sentrale Høyre-politikere fra de største byene som inngår i nettverket, forteller Bøe til iTromsø.

De største byene

Det er ordførere og gruppeledere fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand som inngår i nettverket.

– Nettverket har til oppgave å komme med innspill innad i partiet om spørsmål som spesifikt handler om storbyene, sier Bøe.

I Tromsø er det hovedsakelig tre området som den lokale gruppelederen ønsker å vise fram.

– Først og fremst vil jeg vise fram reiselivet og den enorme veksten som vi har hatt i Tromsø de siste årene, sier han.

Reiseliv og integrering

– Der har de andre byene mye å lære av hvordan vi har fått det til – men også hvilke utfordringer det medfører, sier Bøe.

Innføring i lokalt reiseliv vil Høyre-politikerne få med Tromsø Safari på Grøtsundet – der de besøkende vil få kjøre med rein, samt få en kjapp innføring i samisk kultur.

Et annet område som Bøe ønsker å trekke fram for sine partikollegaer er integrering.

– Det er faktisk noe vi er ganske flinke på i Tromsø, selv om vi ikke er like flinke til å fortelle om det utad, sier Bøe.

Valgfrihet i omsorgen

Derfor skal Høyre-delegasjon både få besøke Kafe Globus og The Edge for å få treffe flyktninger og asylsøkere som er kommet i arbeid.

– Det tredje området som mange i Høyre er interessert i er fritt brukervalg i hjemmetjenesten, forteller Bøe videre.

Ifølge ham er det mange i Høyre som har lagt merke til at dagens regime i Tromsø avskaffet fritt brukervalg.

– De ønsker å få vite hvilke konsekvenser dette får for tilbudet, sier Bøe.

Høyre-politikerne skal derfor få treffe både tilbydere og brukere av hjemmehjelpstjenester.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter