Eierne vurderer å politianmelde brutalt angrep på Bertil (3)

Malteserpuddelen Bertil (3) svever mellom liv og død etter å ha blitt angrepet av en løpsk hund ved hundeparken. Så langt har ingen tatt på seg ansvaret.

FORTSATT INNLAGT: Bertil er operert for store indre blødninger. Det er fortsatt ikke klart om han noensinne vil kunne gå igjen. 

nyheter

Det var onsdag ettermiddag at Cathrine Yttergård luftet fem kilo tunge Bertil ved hundeparken på Charlottenlund, da en polarhund – trolig en husky – plutselig hoppet over gjerdet og gikk til angrep.

Malteserpuddelen ble påført store og åpne bittskader i buken, og ble onsdag kveld operert i over tre timer. Torsdag ettermiddag var situasjonen fortsatt uavklart, sier Yttergårds ektemann, Njål Bjørhovde. Hunden ligger fortsatt inne til behandling hos veterinær.

– Han er ekstremt medtatt. Vi vet ikke hva utfallet blir. Han kan ha nevrologiske skader som gjør at han aldri kan gå igjen, sier Bjørhovde.

Også kona Cathrine ble lettere skadd og pådro seg blåmerker, som følge av et fall mens hun forsøkte å skille hundene.

Vurderer anmeldelse

Familien anmodet onsdag kveld eierne av angrepshunden om å ta kontakt, men har ikke hørt noe etter at iTromsø først meldte om saken på nett. Nå vurderer de å gå til politiet.

– Vi henstiller dem om å stå fram. Det er et minimum. Vi vurderer å anmelde det, men har så langt avventet i håp om at de tar kontakt med oss, sier Bjørhovde.

ANGREPET: Hunden var på luftetur ved hundeparken på Charlottenlund da det uprovoserte angrepet fant sted. Begge foto: Privat 

 

Dyrlegeregningen har så langt beløpt seg til 35.000 kroner.

– Vi har forsikring, men det sier litt, legger han til.

Sønnen i familien, Sebastian Bjørhovde (18), er skuffet over hundeparken og kritisk til at gjerdene ikke er høye nok til at de hindrer hunder i å hoppe ut.

– De må sikre parken slik at dette ikke kan skje igjen. Enn om det er et barn som blir angrepet neste gang? Det er kjempetrist når man blir redd og ikke tør å lufte hunder der man ønsker, sier han.

– Uholdbart

Prosjektleder Henrik Romsaas i Tromsø kommune sier hendelsen er svært trist. Han minner om at det påligger et stort ansvar på eiere som slipper hunder løs inne i innhegningen.

– Dersom det er en jaktende hund, en aggressiv hund eller en hund som ikke lystrer innkalling, har den ikke noe i parken å gjøre. Det som nå har skjedd er uholdbart, påpeker Romsaas.

Han sier at verken regler eller utforming av parken er skrevet i stein, men at de ikke har umiddelbare planer om å gjøre gjerdene høyere.

– Om du har en hund som kan stikke av, bør den ikke være der i utgangspunktet. Det skal være trygt for både folk og hunder, sier Romsaas, og legger til at dette er det første konkrete tilfellet han har hørt om.

– Vi skal lage et informasjonsskriv som beskriver tilretteleggingen for hund i Tromsø, og hvilke plikter som påligger eieren, sier han.