Dame (90) ranet hjemme – mistenkte gjerningsmann skal ha oppsøkt kvinnen flere ganger denne uka

Politiet opplyser at smykker til en større verdi er tatt med fra soverommet. Det var kvinnen selv som jaget mannen.
nyheter

Like før klokken 13 lørdag meldte politiet på Twitter at det har vært innbrudd i en bolig i Idrettsvegen på Tromsøya.

Innbruddet skjedde formiddagen på lørdag, og ifølge operasjonsleder Kåre Munkvoll skal kvinnen (90) ha oppdaget gjerningsmannen da hun så på sport på TV.

– Hun satt og så på OL-stafetten på TV da hun oppdaget at døra til soverommet stod åpent. Da hun kom inn på soverommet stod det en mann der. Han stakk av med en gang hun kom inn i rommet, sier Munkvoll, og forteller at kvinnen deretter utløste en alarm.

Tatt smykker til større verdier

Til iTromsø sier han at det etter forholdene går bra med kvinnen som er født på slutten av 20-tallet. Gjerningsmannen skal ha kommet seg inn i huset ved å knuse et vindu i en verandadør.

– Det er klart dette er en opplevelse som ingen er forunt. Det må ha vært en sjokkartet opplevelse for henne, men det ser ut til at det etter forholdene går bra.

Munkvoll opplyser at det er tatt flere smykker fra soverommet til en større verdi.

– Foreløpig er det klart at en del smykker er stjålet, og at det er til en høvelig verdi. Kvinnen fikk et glimt av mannen, og opplyser at vedkommende har vært og ringt på døra hennes nesten hver dag denne uka, uten at hun har lukket opp. Han snakket gebrokkent, var ikke etnisk norsk og hadde med seg en tiggerbøsse.

Ligner på andre innbrudd

Den siste tiden har det vært flere innbrudd i det samme området, og Munkvoill sier at politiet ikke ser bort ifra at det kan være samme gjerningsmann.

– Vi kan ikke se bort ifra at det er samme gjerningsmann. De skjer på dagtid når folk som regel ikke er hjemme, sier Munkvoll og poengterer at de setter inn mye ressurser på å oppklare innbruddene.

– Dette ligner i tillegg på en del innbrudd som man har opplevd sørpå den siste tiden, så det kan heller ikke utelukkes at det kan være de samme folkene som nå har kommet nordover.

Politiet ber folk som har gjort observasjoner om å kontakte politet på 02800, og beskriver gjerningsmanne slik: Mørk topplue, smalt ansikt, mørke klær, bar på noe som lignet på «tiggerbøsse» og snakket gebrokkent.