Coop-ansatt drakk etsende væske – voldssiktet kollega varetektsfengslet

Politiet vet ennå ikke hva som skjedde, da en mann i 50-årene som er ansatt ved Obs Bygg på Bjerkaker fikk i seg etsende væske.

SKJEDDE HER: Det var torsdag morgen at en Coop-ansatt mann i 50-årene ved et uhell drakk avløpsåpner som var helt over på en energidrikk-flaske. Han ble hentet av ambulanse på arbeidsplassen da kolleger oppdaget hva som hadde skjedd.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Tilstanden hans er fremdeles alvorlig, men stabil, sier pressevakt ved UNN, Jan Fredrik Frantzen.

Dagen etter opplyste politiet at en person er pågrepet og siktet for brudd på straffelovens paragraf 280, «uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp eller helse».

Lørdag ble mannen i 20-årene, som er bosatt i Tromsø, varetektsfengslet for en uke med brev- og besøksforbud. Han er også ansatt på Obs Bygg.

Uklart hendelsesforløp

Seksjonsleder for etterforskning, Lene Fabek, ved Troms politidistrikt sier til iTromsø at bakgrunnen for fengslingen beror på bevisforspillelsesfare.

– Hendelsesforløpet er ennå uklart for oss, så bortsett fra at mannen har drukket væsken, så vet vi ikke hva som har skjedd. Vi vet heller ikke hvor i butikken mannen skal ha fått i seg væsken, sier Fabek.

Politiet etterforsker ifølge Fabek saken for fullt.

– Vi etterforsker hvordan dette skal ha skjedd, men vi har ingen formening om dette har skjedd under tvang. Derfor er også mannen siktet for uaktsomt å ha forvoldt skaden, sier Fabek.

Politiet ble varslet av UNN, som ifølge Fabek tok kontakt da de mistenkte at hendelsen kunne være en politisak.

Fare for at han vil slette bevis

Arbeidstilsynet rutinemessig involvert, og torsdag gjorde de undersøkelser på ulykkesstedet.

– Vi vil bistå myndighetene så godt vi kan slik at de får kartlagt hva som har skjedd, sa driftsdirektør Raymond Kristiansen i Coop Nord til iTromsø før helgen.

I fengslingskjennelsen fra Nord-Troms tingrett står det at det er foretatt beslag av lagringsmedier som politiet må få anledning til å analysere, og eventuelt konfrontere siktede med.

Videre skriver retten at «politiet er i en tidlig fase av etterforskningen i en sak der en person er påført potensielt svært alvorlige indre skader, og retten vurderer at det foreligger en reell, praktisk og nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis for eksempel ved å påvirke vitner, eller slette/skjule bevismidler lagret for eksempel på internett».