Kollega siktet og varetektsfengslet:

Coop-ansatt trodde han drakk energidrikk – men flasken inneholdt avløpsåpner

Siktede har i avhør forklart at det var helt avløpsåpner på en drikkeflaske på grunn av tette avløp på arbeidsplassen Obs Bygg Bjerkaker. Men ledelsen avviser påstanden.

PÅ JOBB: De to mennene som er involvert i hendelsen jobber begge på Obs Bygg Bjerkaker. Siktede skal ikke ha vært på jobb da det skjedde.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Lørdag ble en mann i 20-årene varetektsfengslet for en uke med brev- og besøksforbud. Han er siktet for uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp eller helse, etter at en kollega av han fikk i seg etsende væske på arbeidsplassen Obs Bygg på Bjerkaker torsdag morgen.

Mannen i 50-årene drakk væsken som skal ha vært avløpsåpner, og ble fraktet til UNN med ambulanse.

Pressevakten opplyser at mannens tilstand er alvorlig men stabil.

– Han stiller avvisende til skyldspørsmålet, og uforstående til å ha noe med dette gjorde. Han synes hele saken er tragisk, og det eneste han er opptatt av er at det vil gå bra med hans kollega, sier mannens forsvarer, Svein Kristian Wikstrøm.

Les også: En person pågrepet

Siktede skal ha hatt befatning med flasken

I avhør har den siktede mannen ifølge Wikstrøm forklart at hendelsen var et uhell.

– Det er et uhell som har skjedd. På grunn av tett avløp til toalett og vask så ble det benyttet avløpsåpner, og dette var helt over på en energidrikk-flaske. Hvorfor det var helt over på en annen flaske er usikkert, mulig det handler om hva som er lettere å håndtere, men mannen skal da ha klart å drikke av denne flasken, sier Wikstrøm og legger til at hans klient ikke var på jobb da det skjedde.

– De jobber begge på lageret på Obs Bygg, og min klient skal ha vært i befatning med flasken på forhånd da han hadde vakt tidligere enn fornærmede. Men han var ikke i nærheten da han fikk i seg væsken.

Wikstrøm påpeker videre at dette kan bli en sak om hvordan ledelsen i Coop skal håndtere slike saker.

– Spørsmålet er jo om dette er en kjent sak for ledelsen eller ikke, og om man da må se på selskapets rutiner i forbindelse med tette avløp. Uansett er dette en tragisk  sak, der en arbeidskollega ligger skadet på sykehus.

Selv om mannen ikke erkjenner straffskyld anket han ikke varetektsfengslingen.

– Det er snakk om en uke, og det å anke en slik kjennelse vil nærmest ta like lang tid som å sitte fengslet en uke, så derfor sa han seg villig til at politiet kan sjekke bevisene i saken, og forhåpentlig også sjekke han ut.

– Vi har ikke tette avløp

På spørsmål om hvordan en slik hendelse kan skje, sier driftsdirektør, Raymond Kristiansen, i Coop Nord følgende:


– Vi lurer også på hvordan dette kan ha skjedd. Vi har strenge rutiner for behandling av kjemikaleir hos oss. Hvis personen som har helt dette over på en annen flaske hadde fulgt rutinene, så hadde ikke dette skjedd, sier han og fortsetter:

– Vi har ikke noen tette avløp hos oss, så det er dermed ikke noe grunnlag for å ha avløpsåpner tilgjengelig. Vi har egne vaktmestere som tar seg av eventuelle tette avløp i våre lokaler, dette skal ikke vanlige butikkansatte innbefatte seg med. Vi har avløpsåpner i vårt varesortiment, sier Kristiansen uten at han vil bekrefte om middelet som er helt over på flasken kommer fra deres butikk.

Hvor i lokalet til Obs Bygg mannen drakk væsken er ikke kjent, men det var han selv som varslet kolleger.

– De ansatte som møtte vedkommende som nå er skadet kontaktet umiddelbart ambulanse. Han klarte da å formidle hva som hadde skjedd, og da ambulansen kom var han enda så pass oppegående at han klarte å gå selv, sier Kristiansen.