Gårdeier inviterte taggere til å pynte sentrumsport

Gårdseier Øyvind Bakkeby Moe inviterte Harstad-taggerne Rampestreker til å tagge på sin port i Cora Sandels gate i Tromsø.

SLÅR TIL IGJEN: Taggerne i Rampestreker, Petter Bratland (til høyre) og Torgeir Riise, utsmykket en port i sentrum med gatekunst.   Foto: ELISABETH JØRGENSEN

UTFORDRER: Øyvind Bakkeby Moe har en utfordring til byens gårdeiere.   Foto: ELISABETH JØRGENSEN

nyheter

Øyvind utfordrer andre til å utsmykke sine tomme, kjedelige flater med gatekunst

– Byen trenger mer kunst. Denne porten har stått som ei tom og kjedelig flate som ga mulighet til et kunstig innslag. Jeg tror det er mange flater i byen som kunne trengt ei oppfriskning, sier Moe.

Sammen med Rampestrekers Petter Bratland og Torgeir Riise har Moe kommet fram til motivet av det humoristiske, men seriøse verket.

Enkelte vil nok kjenne igjen referanse til «mann med avisen som har hull til øynene i». I Rampestrekers verk er avisen byttet ut med en iPad som tilpasser motivet til den moderne hverdag.

– Kunst er kunst

Han er ikke bekymret for folkets tilbakemelding.

– Kunst kan være stygt, kunst kan være fint. Kunst er kunst, sier Bakkeby Moe.

Han tror heller ikke at prosjektet vil oppfordre flere unge til å tagge mer.

– Jeg håper heller at de vil bli inspirert til å utvikle taggingen sin til gatekunst.

Rampestrekers Hverdagssnik-motiv blir trykk og utstilt på Amtmandens EFTF. og Kranes Galleri.


Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter