Gabriel reiser rundt i Troms med et 320 kilo tungt piano for å spille under nordlyset

Det er ikke så tungt som det ser ut som, sier den sveitsiske pianisten.

NORDLYSPIANIST: Her spiller Gabriel Emmanuel Arnold på det 320 kilo tunge pianoet ved Finnvinvatnet på Kvaløya. Bildet er tatt av den spanske, men tromsøbaserte fotografen David González. Se det fulle fotografiet i bunnen av saken.  Foto: David González / buendiaphotography.com

nyheter

Den sveitsiske komponisten og pianisten Gabriel Emmanuel Arnold er på reise i Nord-Norge, og har de siste dagene buksert et stort piano rundt i Tromsø-naturen for å spille under nordlyset.

– Jeg har utviklet et system som gjør at kan flytte pianoet alene, og bestemte meg for å dra ut på en større turné. Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre noe med nordlyset, sier Arnold, som til vanlig bor ved den relativt nordlysfrie sveitsiske hovedstaden Bern.

– Det er ikke så tungt, bare 320 kilo. Det er ikke så vanskelig som det ser ut som. Alt som trengs er litt styrke, ler han.

Vil lage musikkvideo

Pianisten sier han planlegger å farte rundt i Nord-Skandinavia de neste tre månedene, som del av prosjektet han kaller «GrandPiano onTour». Han legger ut oppdateringer underveis på Youtube.

– Jeg har to hovedmål med turen. Det ene er å lage en musikkvideo hvor jeg spiller piano under nordlyset, og den andre er å få spilt konserter, sier han.

Turen ble mer eller mindre planlagt på sparket for noen måneder siden.

– Derfor har jeg ikke gått ut og annonsert det særlig på forhånd. Dette er første gangen jeg legger ut på noe slikt på stor skala, og det var nødvendig å få litt erfaring først, sier Arnold, som i tillegg til pianoet reiser rundt med familien.

– Så langt har det vært helt fantastisk, men det er definitivt ikke noen ferie, sier han.

.

  Foto: David González - buendiaphotography.com