Gabriel reiser rundt i Troms med et 320 kilo tungt piano for å spille under nordlyset

Det er ikke så tungt som det ser ut som, sier den sveitsiske pianisten.

NORDLYSPIANIST: Her spiller Gabriel Emmanuel Arnold på det 320 kilo tunge pianoet ved Finnvinvatnet på Kvaløya. Bildet er tatt av den spanske, men tromsøbaserte fotografen David González. Se det fulle fotografiet i bunnen av saken.  Foto: David González / buendiaphotography.com

nyheter

Den sveitsiske komponisten og pianisten Gabriel Emmanuel Arnold er på reise i Nord-Norge, og har de siste dagene buksert et stort piano rundt i Tromsø-naturen for å spille under nordlyset.

– Jeg har utviklet et system som gjør at kan flytte pianoet alene, og bestemte meg for å dra ut på en større turné. Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre noe med nordlyset, sier Arnold, som til vanlig bor ved den relativt nordlysfrie sveitsiske hovedstaden Bern.

– Det er ikke så tungt, bare 320 kilo. Det er ikke så vanskelig som det ser ut som. Alt som trengs er litt styrke, ler han.

Vil lage musikkvideo

Pianisten sier han planlegger å farte rundt i Nord-Skandinavia de neste tre månedene, som del av prosjektet han kaller «GrandPiano onTour». Han legger ut oppdateringer underveis på Youtube.

– Jeg har to hovedmål med turen. Det ene er å lage en musikkvideo hvor jeg spiller piano under nordlyset, og den andre er å få spilt konserter, sier han.

Turen ble mer eller mindre planlagt på sparket for noen måneder siden.

– Derfor har jeg ikke gått ut og annonsert det særlig på forhånd. Dette er første gangen jeg legger ut på noe slikt på stor skala, og det var nødvendig å få litt erfaring først, sier Arnold, som i tillegg til pianoet reiser rundt med familien.

– Så langt har det vært helt fantastisk, men det er definitivt ikke noen ferie, sier han.

.

  Foto: David González - buendiaphotography.com

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter