I en uttalelse onsdag ettermiddag krever kommunestyret i Tromsø at Helse Nord tar grep, i kjølvannet av den betente PCI-saken og ekssjef Tor Ingebrigtsens avgang som følge av trusselanklagene fra Marianne Telle.

– Vi vil uttrykke sterk bekymring for at den senere tids utvikling og åpne konflikt, undergraver denne fundamentale fag- og tillitskjeden, heter det i uttalelsen signert av Jarle Heitmann (Ap), Erlend Svardal Bøe (H), Jens Ingvald Olsen (Rødt) og Pål Julius Skogholt (SV).

Her er uttalelsen i sin helhet:

«Uttalelse fra kommunestyret i Tromsø 21.2.18 vedr. spesialisthelsetjenesten.

Det hviler et formidabelt ansvar hos Helse Nord

Fra fastlege til lokalsykehus og til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), er det en faglig kjede og en tillitskjede, som gjør at den nordnorske befolkning har et likeverdig helsetilbud med resten av landet. Dette gjelder også pasienter med svært alvorlige sykdomstilstander.

Vi vil uttrykke sterk bekymring for at den senere tids utvikling og åpne konflikt, undergraver denne fundamentale fag- og tillitskjeden.

Kommunestyret i Tromsø mener at situasjonen er uholdbar.

En vedvarende konflikt vil kunne bryte ned den tilliten som er møysommelig bygget opp gjennom de siste 50 år.

Helse Nord Regionale Helseforetak må snarest ta grep for å ivareta samarbeidet mellom Helse Nord og UNN, slik at UNN er sikret videreutvikling som Nord-Norges eneste universitetssykehus.»